Ministrul Educației anunță noi reguli pentru elevi, după ce cazurile de COVID-19 au început să crească alarmant! Ce se va întâmpla cu testarea în școli?!

Se anunță noi reguli pentru elevi! Ministrul Educației, noi decizii în contextul creșterii cazurilor de coronavirus!

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Noi decizii au fost luate de Ministerul Educației pentru elevi, în contextul creșterii cazurilor de coronavirus, în întreaga țară. Luni seara, cu mai puțin de 24 de ore înainte de a se vota moțiunea de cenzură care ar putea să încheie mandatul Guvernului condus de Florin Cîțu, ministrul Educației a anunțat instrucțiunile pentru aplicarea Ordinului nr.

5338/1082/2021, pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea cazurilor de coronavirus.

Citeste si: Cum arată declarația pe propria răspundere pentru nevaccinați? Vezi de unde poți să o descarci și cum trebuie să o completezi

Aceste măsuri sunt legate de organizarea și desfășurarea testării elevilor și la suspendarea orelor de curs, în clasele în care apar îmbolnăviri de COVID-19. 

Se anunță noi reguli pentru elevi!

Se anunță noi reguli pentru elevi!

[Sursa foto: PixaBay]

Măsurile stabilite de Ministerul Educației:

ART. 1 (1) Pentru punerea în aplicare a prevederilor art. 6 din Ordinul nr. 5.338/1082/2021, în cazul în care în unitatea de învățământ există cabinet medical școlar, în vederea reluării cursurilor cu prezență fizică, elevii care vor să se testeze începând cu a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv, solicită acest lucru personalului medical din cabinetul școlar.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

(2) În cazul în care în unitatea de învățământ nu există cabinet medical școlar, elevii se vor adresa direcțiilor de sănătate publică județene/a municipiului București.

ART. 2 (1) În vederea aplicării dispozițiilor art.6 alin. (1) din Ord. nr.

5.338/1082/2021, suspendarea cursurilor la nivelul unei grupe de învăţământ antepreşcolar/preşcolar sau clase de învăţământ primar, gimnazial, liceal, profesional şi postliceal nu necesită avizul CJSU/CMBSU, suspendarea făcându-se direct, prin decizia consiliului de administrație al unității de învățământ preuniversitar/conexe, cu avizul inspectoratului școlar județean/al municipiului București.

(2) Decizia CJSU/CMBSU este necesară doar în cazul suspendării cursurilor cu prezență fizică la nivelul întregii unități de învățământ.

ART. 3 Inspectoratele Școlare Județene/al municipiului București, precum și unitățile de învățământ/conexe vor duce la îndeplinire prevederile prezentei instrucțiuni.

Se anunță noi reguli pentru elevi!

Se anunță noi reguli pentru elevi!

[Sursa foto: PixaBay]

Sorin Cîmpeanu a declarat, tot luni seara, că până se va stabili precis ce teste din salivă se vor folosi, pentru screening, în unitățile de învățământ, există alte teste rapide antigen ce pot fi utilizate. Ministrul Educației a ținut să precizeze că părinții, care se tem pentru testarea copiilor, ar putea să facă ceva util în acest caz: „pot face ceva într-adevăr util pentru ai lor copii, pot să se vaccineze, şi părinţii şi bunicii şi atunci vor contribui la siguranţa elevilor”.

Citeste si: Restricții dure în București, din 3 octombrie. Restaurantele și cafenelele, închise până la noi dispoziții. Se impune carantina pe timp de noapte, în weekend

Cât despre trecerea în online a cursurilor, Sorin Cîmpeanu a explicat faptul că:  „Nimeni nu are dreptul să se joace cu aceşti copii din şcoală, închide şcoala, deschide şcoala. Şcoala este o activitate esenţială. Şcoala stă la baza tuturor lucrurilor. Copiii au plătit destul într-un an şi jumătate pentru erorile făcute de adulţi, de noi, adulţii. Copiii au suferit pierderi enorme, care în mare parte nu pot fi recuperate, o spun cu toată răspunderea, nu avem dreptul să ne jucăm de-a închide şcoala, deschide şcoala din două în două săptămâni”.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Când e prima vacanță din anul școlar 2021-2022? Structura noului an școlar

Zi liberă pentru elevi și profesori pe 5 octombrie 2021. De Ziua Educație nu se fac cursuri

Florin Cîțu a făcut anunțul. Școlile rămân deschise, până la noi decizii: "Pentru fiecare şcoală în parte se ia decizia în funcţie de numărul de copii infectaţi"

Horoscop Zilnic Joi 21 Octombrie 2021: Peştii vor primi nişte veşti foarte bune, Racii se vor confrunta cu sentimente ieșite din comun

VA FI TOTAL INTERZIS în România! Klaus Iohannis a decis. Reguli obligatorii în România (SURSE)

Un nou DIVORȚ BOMBĂ în showbiz! Pareau cuplul PERFECT in fata tuturor! Ce se intampla insa cand ajungeau acasa...

ARDE ROMÂNIA! Casa Domnului, mistuită de flăcări. Intervin zeci de pompieri

Doliu în sportul din România. A murit un renumit antrenor

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies