Ministrul Educatiei: Ce trebuie sa stie elevii despre examenul de Bacalaureat si Evaluarea Nationala

Ce trebuie sa stii despre Bacalaureat si Evaluarea Nationala. Ministrul Educatiei, Monica Anisie, declaratii oficiale

Distribuie pe:

Autor: R.L.

bacalaureat
bacalaureat


In articol:

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, afirmă că, cel mai probabil, elevii vor purta măşti la examenele naţionale, dar că o decizie în acest sens urmează să fie luată de Ministerul Sănătăţii.

Monica Anisie a declarat duminică seara, la Digi 24, că programa de bacalaureat conţine mai puţină materie decât în anii trecuţi deoarece a fost eliminat conţinutul din semetrul al doilea. 

“Avem o certitudine. Examenul de bacalaureat începe pe data de 22 iunie. Începem cu probele scrise, urmează după aceea probele de competenţe. Ceea ce doresc să precizez este faptul că programa pentru examenul de Bacalaureat de anul acesta conţine mai puţină materie decât până acum. Deci, am eliminat conţinuturile care se regăseau pe parcursul semestrului al doilea. Prin urmare au de parcurs numai materia de până la semestrul întâi’, a afirmat Anisie, care a precizat că în scurt timp va fi publicat calendarul pentru examenul de bacalaureat. 

Citeste si: Se redeschid mall-urile dupa 15 mai?

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Ce trebuie sa stii despre Bacalaureat si Evaluarea Nationala

Ea a precizat că cel mai probabil elevii care susţine examenele naţionale vor purta măşti, dar decizia în acest sens va fi luată de către Ministerul Sănătăţii. 

“Nu am transmis ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii cu privire la măsurile pe care trebuie să le luăm în perioada revenirii elevilor pentru activităţile de învăţare sau pentru examenele naţionale. Într-adevăr trebuie să luăm măsuri prin care să nu expunem elevii şi, aşa cum am precizat, în sală vor fi maximum 10 elevi, distanţaţi fizic şi purtând într-adevăr măşti. Asta am spus încă de la început că trebuie să luăm această măsură. Şi domnul Raed Arafat a spus că, purtând masca, îi protejăm pe ceilalţi şi ne protejăm şi pe noi”, a spus ministrul Sănătăţii. 

Întrebată daca masca va fi purtată de elevi în sala de examen, Anisie a răspuns: “În principiu, vom purta măşti. Decizia va fi luată de către Ministerul Sănătăţii”.

Citeste si: Cand incepe scoala? Anuntul oficial al lui Raed Arafat

Ministrul Educatiei Monica Anisie: Examenul de Evaluare Naţională începe pe data 15 iunie şi bacalaureatul pe 22 iunie

Monica Anisie a mai fost întrebată de ce nu s-a luat în calcul să se anuleze examenele naţionale şi să fie adoptat modelul Olandei, unde diploma a fost acordată după mediile din anii de studiu. 

Citeste si: Decizia autoritatilor: Carantina intr-un cartier din Buzau

Citeste si: Secretarul de Stat american, Mike Pompeo: Există “dovezi enorme” că noul coronavirus are ca origine un laborator din Wuhan

“Sunt voci care susţin acest lucru şi sunt voci ale părinţilor şi elevilor care susţin tocmai că nu trebuie să renunţăm la aceste examene naţionale, mai ales la Evaluarea Naţională. Am primit la minister numeroase petiţii în sensul acesta. Ştiţi foarte bine că admiterea la liceu se realizează tocmai pe baza mediei de la Evaluarea Naţională şi 20% contează şi mediile din gimnaziu. Dacă facem o ierarhie în sensul acesta, vom vedea că acei copii care susţin Evaluarea Naţională sunt avantajaţi pe baza mediilor din V-VIII. Dar trebuie să ascultăm toate vocile şi să luăm decizia care este cea mai bună şi în favoarea elevilor. Decizia este luată. Examenul de Evaluare Naţională începe pe data 15 iunie şi bacalaureatul pe 22 iunie”, a explicat Monica Anisie, citata de news.ro.

sursa foto: Mediafax Foto

Urmatorul articol
Citește și:

Nepoata lui Florin Salam a pozat în costum de baie în carantină! Uite cum arată cele mai provocatoare fotografii cu Bianca! FOTO

Simona Suhoi (ex-Sensual) a ratat o vacanță în Filipine din cauza pandemiei! ”De 1 Mai m-am bronzat în mașină”

O nouă lovitură cruntă pentru tatăl Gabrielei Cristea, după ce a ajuns la azil! A pierdut ultima bătălie la Tribunal pentru pensia lui!

Cozi uriașe la ieșirea din România! După redeschiderea granițelor maghiare, românii s-au îngrămădit să se întoarcă la muncă

Live Video În căutarea adevărului - Ediția de marți, 22 septembrie - Vezi emisiunea Online | Episodul 337, BOLNAVUL MINCINOS

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies