Ministrul Educației, declarații de ultimă oră: ”Profesorii vor fi motivați financiar să recupereze orele”

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre ordonanța privind plata orelor remediale!

Sorin Cîmpeanu
Autor: Cristina Ionela

In articol:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre faptul că ordonanța privind plata orelor remediale a fost prezentată în ședința de miercuri a Guvernului. Conform spuselor acestuia, plata va fi motivantă, fiind echivalentă cu salarizarea medicilor.

Citeste si: O serie de modificări ale programei pentru Evaluarea Națională 2021, de la finalul clasei a VIII-a

Sorin Cîmpeanu spune că este nevoie de implicarea cadrelor didactice la orice disciplină.

Am încercat să fie un tarif motivant, echivalent cu salarizarea medicilor pe oră, la 100 de lei pe oră tarif brut. Avem nevoie de implicarea acestor cadre didactice la orice disciplină. Pachetul mediu săptămânal este de cinci ore, dar cadrele didactice vor decide dacă au nevoie doar de două sau doar trei ore pe săptămână, vreme de 16 sau 12 săptămâni sau 8 săptămâni.

Citeste si: Previziuni sumbre ale Babei Vanga. Ce se va întâmpla în curând- bzi.ro

Toate aceste lucruri nu pot fi altfel decât la latitudinea cadrelor didactice care identifică punctual care au fost pierderile. Grupele luate în calcul nu sunt de 30, ci sunt de 10, în acest program care face obiectul unei Ordonanțe de Urgențe, pe care am prezentat-o astăzi în ședința de Guvern, în primă lectură”, a explicat, la Digi 24, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu, despre decizia privind numărul orelor remediale

Pentru că diferențele sunt foarte mari de la o zonă la alta, de la o școală la alta, de la un elev la altul, de la un profesor la altul, decizia aceasta trebuie lăsată cât mai aproape de tandemul elev-profesor. Nu poate ști nici inspectorul general și nici ministrul cât a asimilat sau cât a pierdut un elev.

În Consiliul de Administrație al școlii, împreună cu profesorii și conducerea școlii, trebuie luată această decizie”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre ordonanța privind plata orelor remediale!
Sorin Cîmpeanu a vorbit despre ordonanța privind plata orelor remediale![Sursa foto: PixaBay]

 

Citeste si: Școala online: Elev amenințat de profesoara de franceză: „Nu cred că ai atât de multă şcoală să îţi permiţi să tragi la răspundere un profesor.”

Ministrul Educației a mai declarat faptul că unitatea de învățământ va primi o sumă globală, pe care o va gestiona și o va distribui acolo unde este nevoie.

În funcție de numărul de elevi care au raportat deja dinainte să se știe de existența acestui program, că au avut dificultăți cu privire la procesul de învățare/predare online. Pentru că că dacă am fi cerut această raportare după ce am anunțat că vor fi plătite vă puteți imagina că rezultatul ar fi putut să fie diferit. Vom încerca să avem un sistem de verificare a faptului că aceste ore remediale se desfășoară cu adevărat și nu sunt raportate doar pe hârtie. Sigur că ar fi poate trist ceea ce spun, poate în acest sistem să avem și sancțiuni pentru raportări care diferă de realitate”, a conchis ministrul Cîmpeanu.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ce pensie are Petre Roman. Vezi cât încasează lunar, fostul premier al României

Medicul Octavian Jurma, anunț îngrijorător despre cazurile cu noua tulpină din București

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunț despre grădinițe: ”Rămân deschise și în scenariul verde, galben și în cel roșu”

Horoscop saptamanal 1-7 Martie 2021: Balanțele vor avea o saptamana perfecta

Vine sfârşitul pandemiei! Arafat a dat vestea cea mai bună. Românii mai au foarte puţin de aşteptat

Ceaiul care poate declanșa cancer la colon. Mulți români continuă să-l bea fără să știe la ce se expun. Medicul Laura Ene avertizează

Fantoma lui Marilyn Monroe surprinsă într-un filmuleț pe TikTok

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies