Ministrul Educației, despre începerea anului școlar: "Se intră în carantină și învățământ online încă de la primul caz"

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, despre începerea anului școlar 2021-2022.

Autor: Adriana Cristiana

In articol:

Mai sunt doar două săptămâni până la începerea școlii, iar în timp ce elevii sunt entuziasmați, autoritățile încearcă să facă tot posibilul ca totul să decurgă normal. Însă, Ministrul Educației a făcut, din nou, o declarație neașteptată. Despre ce este vorba?

Ministrul Educației, decalarații despre începerea anului școlar

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a declarat faptul că, în momentul în care un părinte refuză testarea gratuită a copilului, la primul caz depistat școala se va muta în mediul online. 

Citeste si: Nu toți care au trecut prin infecția cu virusul SARS-CoV-2 dezvoltă anticorpi! Medicul Răzvan Cherecheș face precizări

Citeste si: Corina Chiriac, distrusă! Cum a reacţionat după ce a aflat de Monica Anghel. "Doamne, ce trist...- bzi.ro

De asemenea, acesta a mai precizat faptul că, la momentul actual, este în discuții cu Ministrul Sănătății. Sorin Cîmpeanu își dorește ca orele să continue în format fizic, după apariția unui caz într-o clasă, dacă toți ceilalți elevi au teste negative. 

„Orice cadru didactic care prezintă simptome, la fel și elevii, va fi testat gratuit. Orice contacți direcți ai profesorilor sau ai elevilor au dreptul să fie testați de DSP.

Dacă părinții nu sunt de acord cu testarea, se intră în carantină și învățământ online încă de la primul caz”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației, decalarații despre începerea anului școlar
Ministrul Educației[Sursa foto: pexels]

În continuare, Ministrul Educației a mai declarat că imunizarea eleviilor se va putea face și în școli, însă doar cu acordul părinților în scris. La începutul școlii, părinții vor primi un formular, în care trebuie să precizeze faptul dacă sunt sau nu de acord cu vaccinarea copilului la școală. 

Citeste si: Sorin Cîmpeanu a acceptat să răspundă la cele mai sensibile întrebări! Ce alege Ministrul Educației: „Este mai bun Florin Cîțu decât Ludovic Orban?”

”Formular care va fi lansat în data de 13 septembrie cu trei rubrici: doresc să vaccinez copilul, nu doresc să vaccinez copilul, sunt indecis. Se vor centraliza răspunsurile pozitive. Dacă sunt, spre exemplu, 50-60 de răspunsuri într-o şcoală pozitive, există disponibilitate din partea colonelului Valeriu Gheorghiţă de a organiza echipe mobile de vaccinare care să meargă în şcoli şi care să îşi poată planifica şi resursa umană şi numărul de

doze necesare pe baza răspunsurilor care vor fi furnizate", a afirmat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Sorin Cîmpeanu, despre discriminarea elevilor: ”Copilul meu a avut de suferit din cauza faptului că sunt ministru”

Ioana Mihăilă, noi declarații despre purtarea măștii de protecție la școală: "Vom permite pentru clasele primare măști textile"

Au revenit restricțiile! Restaurante închise și nunți interzise, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori. Unde se întâmplă acest lucru

Horoscopul banilor pentru luna Octombrie

VESTE ȘOC despre Andreea Marin! Anunțul cumplit venit în TOIUL NOPȚII

DIVORȚUL SECOLULUI în showbiz! Păreau cuplul perfect. Nimeni nu și-a imaginat că EL o îneală cu o bombă sexy

Persoana din umbră care o ajută pe Monica Gabor. Columbeanu va vărsa lacrimi amare: „Tânăr și bogat, are tot ce își dorește”

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies