Ministrul Educaţiei, noi precizări despre testarea elevilor în școli! Formularul de consimţământ o să fie schimbat

Ministrul Educației a anunțat faptul că formularul pentru testarea elevilor în școli se va schimba.

Autor: Adriana Raiciu

In articol:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, sâmbătă seară, faptul că formularul pentru testarea elevilor în școli se va schimba. Acesta a mai adăugat faptul că urmează să fie adaugăte informații pentru a fi adus în conformitate cu legislația în domeniu. 

Sorin Cîmpeanu, noi precizări despre testarea elevilor în școli

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, face noi precizări în ceea ce privește formularul pe care părinții trebuie să îl semneze în cazul în care doresc ca elevul să fie testat pentru virusul COVID-19 în școli. Sâmbătă seara, acesta a adăugat faptul că în formular vor fi adăugate informații pentru a fi adus în conformitate cu legislația în domeniu.  

Citeste si: Elevii intră în vacanță pentru o săptămână! Începând cu 8 februarie va fi anunțat cum se vor desfășura orele

Citeste si: Elevii intră în vacanță pentru o săptămână! Începând cu 8 februarie va fi anunțat cum se vor desfășura orele

„Acest formular va fi schimbat, vor fi adăugate informaţii ca să fie adus în conformitatea cu legislaţia în domeniu”, a declarat Sorin Cîmpeanu, sâmbătă seara.

De asemenea, Ministrul a mai adăugat faptul că publicarea formularului pe site-ul Ministerului Sănătății a fost o grabă, ci nu a reprezentat neapărat o greșeală.

Citeste si: Petrică Cercel și-a prevestit moartea. Ce a făcut la ultima cântare- bzi.ro

„La şcoală acel formulare trebuie primit de cadre didactice, de diriginte, de învăţător. Cadrele didactice din şcolile din România nu pot face astfel de operaţiuni fără ca Ministerul Educaţiei, prin inspectoratele şcolare, către şcoli, să decidă acest lucru, iar Ministerul Educaţiei nu a făcut niciun anunţ ieri.

Ministerul Educaţiei a venit astăzi cu un comunicat care face o traducere a precizărilor din ordinul de ministru comun Educaţie şi Sănătate. A fost o grabă, nu o greşeală, dar o grabă care nu face bine într-o situaţie deja tensionată”, a explicat Cîmpeanu.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, despre structura anului școlar! Primul semestru, încheiat înainte de Crăciun

Cîmpeanu a mai vorbit și despre faptul că acest formular nu trebuie adus în prima zi de școală, ci doar în momentul în care elevul prezintă simptome specifice infecției cu virusul COVID-19, iar părinții își doresc să

i se facă testul. 

Ministrul Educaţiei, noi precizări despre testarea elevilor în școli! Formularul de consimţământ o să fie schimbat
Ministrul Educaţiei, noi precizări despre testarea elevilor în școli! Formularul de consimţământ o să fie schimbat

„Acel formular trebuie să fie scris şi semnat şi va fi necesar în cazul în care copilul prezintă simptome sau în cazul în care sunt colegi contacţi direcţi ai unui caz confirmat. Acel formular nu este necesar în prima zi de şcoală, nu scrie niciunde.

Dacă cineva vrea să-l ducă în prima zi de şcoală, noi vom încerca să acoperim şi această situaţie şi să transmitem precizări către şcoli în aşa fel încât profesorii să le primească.

(…) Dacă are simptome sau e contact direct al unui coleg confirmat, în această situaţie vi se face cere acest consimţământ informat şi semnat. Nu merge electronic din motive juridice.

Dacă îl daţi, el va putea fi testat în şcoală dacă există cabinet medical sau la DSP. Dacă nu vi-l daţi, copilul va merge cu dumneavoastră acasă şi medicul de familie va spune ce paşi trebuie urmaţi”, a mai precizat Sorin Cîmpeanu.

 

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ministrul Educației, declarații de ultimă oră: ”Profesorii vor fi motivați financiar să recupereze orele”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunț despre grădinițe: ”Rămân deschise și în scenariul verde, galben și în cel roșu”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, explicație după ce s-a vaccinat anti-COVID, purtând o cămașă ”specială”

Horoscop Zilnic Sâmbătă 18 Septembrie 2021: nativii Capricorn pun bazele proiectului vieții lor

S-a anunțat carantina în România! Florin Cîțu va da ordin clar

BOMBĂ! Motivul REAL pentru care Ion Țiriac NU a vrut să vină la nunta Simonei Halep. A făcut SCANDAL imens

ACEST MEDICAMENT ESTE CANCERIGEN. Mulți români îl folosesc. Pfizer l-a retras de urgență

Șumudică i-a dat daună totală lui Petrescu! A dezvăluit porecla rușinoasă primită de la jucători

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies