Ministrul Educației, primele declarații despre admiterea la liceu în 2022: "Nu vor fi schimbări majore"

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a făcut primele declarații despre cum se va face admiterea la liceu în 2022.

Admiterea la liceu în 2022
Autor: Adriana Cristiana

In articol:

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus cum va avea loc admiterea la liceu în 2022. Ce schimbări vor avea loc?

Admiterea la liceu în 2022

Sorin Cîmpeanu a declarat faptul că nu vor exista majore pentru admiterea la liceu în 2022, metodologia va rămâne la fel ca până acum.

Citeste si: Elevii vor să depună plângere penală pe numele Ministrului Educației. Ce nemulțumiri au: ”A dat dovadă de dezinteres”

„Nu vor fi schimbări majore pentru următoare admitere din anul 2022. Peste 2023 vom vedea care va fi rezultatul dezbaterilor și consultărilor care vor începe anul acesta. Pentru 2022 nu vor fi schimbări majore cu privire la modul de organizare a admiterii la liceu”, a declarat ministrul Educaţiei, într-o emisiune.

Citeste si: Vasilică Ceterașu și-a întrebat soția la TV cu câți bărbați s-a iubit înainte să fie cu el. Răspunsul Amaliei este surprinzător- bzi.ro

De asemenea, anul acesta 348 de candidați au fost admiși la liceu cu media generală 10, acesta fiind un rezultat destul de bun.

Admiterea la liceu în 2022
Sorin Cîmpeanu[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: S-a dat startul înscrierilor pentru a doua sesiune de Bacalaureat 2021. Documentele de care au nevoie candidații

„Un număr de 1.332 de elevi nu au reuşit să fie repartizaţi în prima etapă. Este de aproape 7 ori mai puţin mai puţin în raport cu situația de anul trecut.

Este în rezultat bun, am avut 348 de candidaţi admişi cu media generală 10. Peste 57.000 au fost admişi pentru filiera teoretică și peste 32.000 pentru cea tehnologică. Avem peste 10.000 de elevi care s-au înscris pe locurile din învățământul profesional.

Este un rezultat bun. În următoarea etapă de repartizare computerizată, planificată pentru data de 6 august, se vor rezolva și cele 1332 de situații pentru cei care nu s-a făcut încă repartiţia. Anul trecut, au fost 8.570 de elevi care n-au putut fi repartizaţi în prima etapă. Elevii rămân nerepartizaţi dacă nu au completat destul de multe opțiuni sau nu au optat pentru învățământul profesional”, a mai precizat ministrul.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Ministrul Educației, anunț de ultimă oră. Primul examen de Bacalaureat bazat pe competențe va avea loc în 2026

Ministrul Cîmpeanu, împotriva Inspectoratului Școlar! Ce părere are despre cazul elevei căreia i-a crescut nota cu 5 puncte după contestație?

Rezultate BAC 2021. Luni se vor afișa notele la Bacalaureat 2021. Sorin Cîmpeanu introduce corectarea digitalizată, lucrările vor fi scanate în sala de examen, de anul viitor

Atenţie Tauri, Balanțe și Scorpioni! 7 zodii vor primi șansa de a rezolva lucrurile

Începe războiul lângă ROMÂNIA! Alertă maximă la graniță: Armata este la frontieră!

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

Anamaria Prodan produce CUTREMUR în România. Imaginea care bagă frica în „amantele lui Reghe” . „Pe mine nu mă doboară nimic”

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies