Ministrul Sănătăţii explică de ce pacienţii sunt trataţi pe holuri la Matei Balş: "Menirea noastră este ca fiecare pacient să primească tratamentul adecvat"

Nelu Tătaru a explicat de ce pacienţii COVID sunt trataţi pe holuri la Institutul Matei Balş.

foto
Autor: Elena Popescu

In articol:

În spaţiul public au apărut imagini cu pacienţii COVID care sunt trataţi pe holuri la Institutul Matei Balş. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost invitat într-o emisiune TV şi a comentat pe baza acestor imagini apărute pe reţelele de socializare.

foto
Pacienti tratati pe holuri[Sursa foto: Facebook]

În spaţiul public au apărut imagini în care se arată cum la Institutul Matei Balş, pacienţii infectaţi cu noul coronavirus sunt trataţi pe holuri.

Ministrul Sănătăţii a explicat de ce spitalul a ajuns în această situaţie.

”Acest fenomen se repetă de mai multe săptămâni, în condiţiile în care, am specificat, această pandemie se tratează în prespital, nu în spital. Noi primim toţi pacienţii care vin la spital. Gândiţi-vă la acest corp medical care, înainte trata 10, acum tratează 50 pe noapte. Ce vedem aici sunt acele UPU sau acel triaj pe care îl facem, dar menirea noastră este ca fiecare pacient care vine, până este transferat la o unitate medicală să primească tratamentul adecvat, inclusiv oxigenoterapie”, a spus Nelu Tătaru, în cadrul unei emisiuni TV, informează știripesurse.ro.

Citeste si: Andra s-a săturat de masca de protecție. Artista a spus ce i se întâmplă când o poartă- bzi.ro

Citeste si: Informații de ultimă oră despre starea de sănătate a medicului erou Cătălin Delciu. Anunțul făcut de ministrul Sănătății: Are nevoie de operație

Citeste si: Ludovic Orban, despre motivul creșterii alarmante a cazurilor de coronavirus: „Există o minoritate care nu respectă regulile. Asta este!”

Explicaţia ministrului

Ministrul Sănătăţii susţine că nu are relevanţă unde este aşezat pacientul atâta timp cât este tratat corespunzător. Nelu Tătaru a mai spus că medicii depun eforturi enorme în această pandemie pentru a salva cât mai multe vieţi.

”Ceea ce vedem, un pacient aşezat într-un cărucior, un pacient aşezat pe un scaun, într-un pat sau pe o targă, este un pacient care beneficiază de la început de un tratament medicamentos, până va fi transferat într-o unitate care are locuri disponibile.

Aici eu aş vedea şi partea de efort pe care o face acest corp medical care, după cum aţi putut vedea, nu spun nimic, tratează în continuare, chiar dacă efortul este maxim, de 8 luni de zile. Noi suntem anunţaţi, de fiecare spital, în fiecare seară, câte cazuri s-au adunat, câte sunt, cum sunt. Recurgem, apoi, la transferuri între unităţi, câte locuri sunt în Bucureşti, câte locuri sunt în alte spitale limitrofe, câte sunt la distanţă.
Acestea, din fericire, sunt cazurile uşoare şi medii, pe care le privim în acest moment”
, a mai declarat ministrul.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Mărturiile cutremurătoare ale unei femei care şi-a dus mama la spital nefiind infectată cu COVID, iar după două săptămâni a venit să ridice trupul mamei sale decedate de...

Ultimul interviu oferit de Diego Maradona: "Dacă nu aş fi avut această dependenţă, poate aş fi jucat mai mult. Dar totul a trecut şi acum sunt bine"

Ultimele cuvinte ale lui Maradona, cu puțin timp înainte să moară. Îi era rău. A cerut să fie dus la...

Horoscop saptamanal 19-25 Aprilie 2021: Ușile succesului se vor deschide pentru pentru Berbec

Klaus Iohannis a dat lovitura pe scena politică! Adevărul din spatele mega scandalului din Guvern: "Are o relație extrem de strânsă"

Mirela Vaida rupe tăcerea despre Radu Ștefan Bănică: „Nu, nu este fiul lui Ștefan Bănică. Duce povara asta…”

Dragoste dincolo de moarte. Decizia radicală a Reginei după funeraliile Prințului Philip

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies