Minorii belgieni care sufera de o boala incurabila in faza terminala ar putea sa fie eutanasiati! Oficialii deja au propus un proiect de lege in acest sens

Statul belgian vrea sa adopte o lege care permite eutanasierea minorilor care sufera de o boala incurabila, in faza terminala.

Distribuie pe:

Autor:

fara descrierePropunerea de lege ce vizeaza extinderea cadrului legal care autorizeaza eutanasia a fost adoptata de Comisia de Afaceri sociale si a Justitiei din Senat, care o dezbate de mai multe luni, transmite Mediafax. Aceasta va fi supusa votului celor doua Camere ale Parlamentului belgian, probabil in lunile urmatoare.
Textul prevede ca un minor poate cere sa beneficieze de eutanasie daca se confrunta cu suferinte fizice insuportabile si netratabile, in faza terminala. Pentru aceasta el trebuie consiliat de catre o echipa medicala si trebuie sa primeasca acordul parental.

Daca proiectul de lege va fi adoptat, Belgia va urma exemplul Olandei, tara europeana cea mai progresista, unde eutanasia minorilor este autorizata din 1998.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate