Minunile Sfantului Nicolae! Afla ce legende si superstitii sunt legate de acest sfant

Vineri este sarbatorit Sf. Nicolae, iar in aceasta noapte copiii asteapta ca Mosul sa le puna cadouri in ghetute.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descriereExista putine reprezentari ale Sfantului Nicolae. Aceasta, in care are costum rosu ca si Mos Craciun, este cea mai intalnitaSe spune ca, odata cu venirea acestei zile, iarna a inceput. Ziua de 6 decembrie semnifica incheierea perioadei de facut farmece si vraji, care nu vor fi reluate pana de Anul Nou. De asemenea, incep pregatirile pentru Ignat si sarbatoarea Craciunului.

Iar daca de Sfantul Andrei se pune la incoltit grau pentru a vedea cum va fi anul care vine, de Sfantul Nicolae se pun in apa crengute de pomi fructiferi, pentru ca acestea sa infloreasca, dovada iertarii greselilor, dupa cum spun traditiile populare.Se spune ca daca ninge pe 6 decembrie e semn ca Mos Nicolae isi scutura barba

Mos Nicolae imparte daruri copiilor cuminti, in noaptea de 5 spre 6 decembrie, iar micutii neascultatori primesc in ghetute si cate o nuielusa. Traditia spune ca nuielusa cu care este lovit copilul neascultator trebuie sa fie de mar, iar daca aceasta, pusa in apa, va inflori pana la Nasterea Domnului (Craciun), inseamna ca sfantul kalooga_36441" a mijlocit" iertarea celui care a fost lovit.

Minunile Sfantului Nicolae

Sfantul Nicolae este cunoscut pentru minunile savarsite. Cateva dintre acestea sunt celebre: a inviat trei copii omorati de un hangiu, a salvat mai multe corabii de la naufragiu. De aceea, Sf. Nicolae a fost ales ca ocrotitor al copiilor, dar şi al marinarilor, al brutarilor, al fetelor fără zestre, al victimelor sistemului judiciar.
Una dintre cele mai cunoscute legende este a celor trei surori, fetele unui nobil scapatat care, datorita situatiei financiare precare, nu se puteau marita. Se spune ca atunci cand fata cea mare a ajuns la vremea maritisului, cel ajuns deja cardinal, Nicolae, a lasat noaptea, la usa casei nobilului, un saculet cu aur. Povestea s-a repetat intocmai si cand a venit vremea de maritis pentru cea de a doua fata. Cand i-a venit vremea si celei de-a treia fete, nobilul a stat de paza sa afle cine este bunul samaritean. In noaptea cu pricina, nobilul a stat de paza si l-a vazut pe cardinal cum a lasat saculetul cu aur.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate