Mircea Baniciu nu se poate obisnui nici acum cu moartea lui Pittis: "Nu m-am impacat nicio secunda cu ideea ca el a plecat"

In curand se implinesc 6 ani de cand Florian Pittis a plecat de langa noi. Mircea Baniciu nu rateaza nicio ocazie sa-si comemoreze bunul prieten.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descriereFlorian Pittis, poreclit de fani si de prieteni Motu, a murit pe 5 august 2007. Mircea Baniciu a marturisit in ziarul Ring ca nici acum nu se poate obisnui ca el nu mai e printre noi.

"Moţu' a fost promotorul ideii, el a venit cu nebunia asta, Pasărea Colibri. Pe mine m-a trecut de la Phoenix la Pasărea Colibri, adică de la cea mai mare, la cea mai mică. Eu nu mai cântam la Phoenix, Nicu Covaci adusese un solist din Olanda să mă înlocuiască. Eu cu Covaci nu prea ne-am înţeles. Am avut un spectacol la Vâlcea împreună cu Vintilă, cu Pittiş şi alţii. La finalul concertului, Pittiş a urcat pe scenă şi a cântat cu mine, după care a spus: << A fost Mircea Baniciu şi formaţia Pasărea Colibri >>. Au urmat scrisori pe la radio şi la urmă ideea a fost atât de haioasă, încât publicul a acceptat-o din prima, şi noi am intrat în studio sub acest nume", a spus Baniciu.

"Moţu era o persoană de neînlocuit. Am încercat să-l înlocuim în anii care au urmat după dispariţia lui, dar n-a fost să fie. Astfel, Pasărea Colibri a rămas fără unul dintre cei mai importanţi oameni. Acum, toţi avem alte proiecte, dar ne face plăcere să ne mai întâlnim din când în când sub formula Pasărea Colibri. Noi îl pomenim de fiecare dată ca şi cum n-ar fi dispărut. Pentru mine el n-a murit, el există încă. Nu m-am împăcat nicio secundă cu ideea că el a plecat. Nu aş putea spune că a fost un om perfect, avea şi ciudăţenii, la fel ca noi toţi, de altfel. Era un tip cu personalitate şi ne era dragă şi necesară întâlnirea cu el", a mai declarat acesta.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate