Mircea Basescu ar putea sa fie eliberat azi! Afla cum e posibil

novalue

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereFratele arestat al preşedintelui României ar putea fi pus, azi, în libertate întrucât îi expiră mandatul, informeaza ziarulring.ro. Generalul Pavel Abraham, apărătorul clanului Bercea, a vorbit despre greşeala instanţelor din Constanţa în legătură cu prelungirea măsurii arestării preventive făcute de Curtea de Apel Constanţa.

”Vineri s-a discutat menţinerea stării de arest a domnului Mircea Băsescu la Curtea de Apel Constanţa (CAC), în condiţiile în care ar fi trebuit să se discute la Tribunalul Constanţa. Noi am făcut constestaţie la Înalta Curte. Aşteptăm să motiveze instanţa din Constanţa (CAC), să vedem de ce a apreciat că este competentă să judece menţinerea şi să trimită dosarul la Înalta Curte.

După aceea, vom solicita revocarea măsurii de menţinere a arestului în cazul domnului Mircea Băsescu, întrucât a fost emisă de o instanţă nelegal constituită. Practic, ar trebui ca măsura arestării să fie revocată din oficiu. Tribunalul Constanţa ar trebui, pe data de 7 octombrie, adică mâine (n.r. - azi), când expiră măsura arestării domnului Băsescu, să revoce această măsură.

Întotdeauna menţinerea măsurii de arestare s-a discutat la tribunal. Dar am înţeles că aşa e practica la Constanţa. Practică legată de nu ştiu ce decizii. Deocamdată, însă, nu mă intersează până nu văd motivarea. Până acum nu puteau să aplice aceste decizii pentru că dosarul (n.r. - dosarul «Băsescu, trafic de influenţă»), se afla încă pe Cameră preliminară şi judecătorul încă nu se exprimase cu privire la contestaţiile noastre.

Legea este în felul următor (şi cel puţin aşa o înţeleg eu şi toată echipa şi toţi colegii care lucrează la acest caz): Judecătorul de cameră preliminară, odată ce respinge excepţiile invocate, trebuie să dea termen de judecată indiferent dacă acea soluţie este atacabilă cu contestaţie. Pentru că legea spune clar că nu suspendă executarea contestaţiile. Şi după ce judecătorul dădea termen, se judeca contestaţia şi vedeam ce se întâmplă pe contestaţia noastră”, a declarat avocatul Nelu Taşcă pentru sursa citata.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate