Mircea Dinescu, despre Romania la 23 ani de la Revolutie: "Avem o clasa politica semianalfabeta. Inainte erau Ceausescu si Elena"

Mircea Dinescu a vorbit, pentru MEDIAFAX, despre Romania la 23 de ani de la Revolutie, precizand ca nu are catusi de putin entuziasm pentru acest capitalism, din moment ce avem o clasa politica semianalfabeta, in timp ce in comunism erau semianalfabeti Ceausescu si nevasta-sa.

Distribuie pe:

fara descriereEl a spus ca acum, la 23 de ani de la Revolutie, vede "mari specialisti in Revolutie", care "iau martori tot securisti sau tot turnatori la securitate si mozolesc acea miscare, acea revolta populara care a fost reala".

"Ce poti sa spui? Pentru ca nici Marx nu a prevazut ca dupa comunism va apare din nou capitalismul, cat era Marx de destept si a prevazut caderea capitalismului. A spus ca umbla o stafie prin Europa care va omori capitalismul. Dupa stafia asta s-a instaurat comunismul, dar Marx n-a prevazut ca dupa comunism va veni un capitalism foarte ciudat facut de fosti activisti de partid, de fosti securisti, de fosti bisnitari. Cam asta a fost capitalismul creat in Romania dupa 89 si culmea ca nu numai in Romania. De fapt in toate fostele tari socialiste s-a intamplat asa. Şi sigur ca populatia are dreptate, ca noi dupa ce am trecut prin marea criza a comunismului, am preluat dupa 15 ani, dupa 20 de ani si criza capitalismului. Şi atunci lumea e dezamagita si e firesc sa aiba nostalgii", a comentat Mircea Dinescu.

In plus, daca era japonez, isi facea harakiri, pentru ca nu a crezut ca insi care l-au proslavit pe Ceausescu vor conduce Romania si vor face partide politice, dupa cum nu a crezut ca "o buna parte din clasa politica romaneasca este semianalfabeta".

"Pe vremea aia stiam ca era Ceausescu semianalfabet. Şi nevasta-sa. Nea Nicu avea patru clase, Elena avea trei clase, dar in fine pe urma ei s-au mai lustruit cat de cat. Dar Ceausescu macar avea consilieri profesionsti. Acum este o clasa politica semianalfabeta. Cu exceptiile de rigoare. Şi entuziasm pentru acest capitalism nu am catusi de putin", a mai comentat Mircea Dinescu.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate