Miron Cozma a intrat in Bucuresti cu reporterii WOWbiz.ro: "Sunt liber! I'm free!"

Miron Cozma (58 de ani) a revenit in Bucuresti sambata, 8 decembrie, dupa 13 ani de interdictie. "Luceafarul huilei" stralucea de fericire, la hotarul Capitalei, si, in timp ce facea ultimi pasi spre panoul pe care scria "Bucuresti", a exclamat: "Ma simt liber! Sunt liber! I'm free". Fostul lider al minerilor isi doreste sa petreaca sarbatorile de iarna printre bucuresteni. ##VIDEO8092##

Distribuie pe:

Autor: I.A.

fara descriereMiron Cozma e mandru si fericit, la un pas de intrarea in BucurestiSambata, 8 decembrie, ora 17.00. Miron Cozma, aflat la volanul masinii sale, franeaza brusc si opreste masina la cativa metri de intrarea in Bucuresti, la iesirea de pe Autostrada Bucuresti-Pitesti. A venit insotit doar de sotia sa, Marinela Nitu, spre deosebire de anii '90, cand il urmau mii de oameni. Zambind, coboara din autoturism si ne spune: "Vreau sa intru in Bucuresti cu voi".

Extrem de fericit ca se afla la hotarul Capitalei, Cozma poate fi cu greu stapanit: "Au trecut 16 ani. De 16 ani n-am mai fost in Bucuresti. Interdictia a fost de 13 ani, din 1999, dar pe mine m-au arestat in 1996 si de atunci n-am mai ajuns aici", se destainuie "Luceafarul huilei", in timp ce scruteaza imprejurile.

Intrebat daca a mai fost in Bucuresti pe ascuns, in perioada in care a fost interzis, zambeste cu subinteles si schimba subiectul. "Hai sa vorbim despre rock, mai bine. Eu am organizat primul concert din Petrosani. Imediat dupa Revolutie, am organizat primul concert Rockfest din Petrosani. A fost prezentat de Florian Pitis, Dumnezeul sa-l ierte! Am adus toata spuma rockului din Romania. In plus, am avut si eu trei trupe rock!", ne-a explicat Cozma.

Dupa cateva minute in care a vorbit despre muzica, fostul sef al sindicatelor miniere din Valea Jiului, a atins si un subiect mai sensibil. Intrebat de reporterii WOWbiz.ro daca nu se teme sa revina intr-un oras in care oamenii tremurau cand ii auzeau numele, Cozma a raspuns sec: "Si acum tremura unii! Am stat o zi in Targu Jiu si deja se facuse mare valva". Dupa ce raspunde la intrebare, Cozma face ultimii pasi, cei care-l mai desparteau de "orasul interzis", si exclama fericit: "Ma simt liber! Sunt liber! I'm free".

Inainte de a pleca spre locuinta sa, Miron Cozma ne-a dezvaluit ce planuri are de sarbatori. "Vreau sa impodobesc bradul cu sotia mea, sa ii privesc luminitele colorate si sa sorb un pahar de vin fiert in timp ce ascult colide. Imi doresc sa fac sarbatorile aici, in Bucuresti", a conchis fostul lider al ortacilor.

Foto si Video: Sorin Cioponea


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate