Misterul dispariției din inima României. Poliția a intrat în alertă. Cazul bulversează țara

Dispariție misterioasă în inima munților din România. Primele indicii duc la faptul că cel puțin o persoană e dispărută de câțiva ani după o aventură în Munții Căpățânii.

Distribuie pe:

Autor: D.A.


In articol:

Anchetatorii care se ocupă de dispariția din Munții Căpățânii susțin că proprietarul ar putea fi un cetățean german, despre care însă nu se știe deocamdată absolut nimic.

După ce în zonă au fost descoperite niște echipamente de munte de amatori, dar și o cameră foto profesionistă, mai multe echipe de salvamontisti și criminaliști cercetează cu atenție zona. Momentan, este tardiv să se înainte ipoteze, nefiind destule indicii pentru ca autoritățile să spună dacă este vorba despre o crimă, un accident sau doar o pistă falsă.

Un cort, un rucsac, o cămașă și un aparat foto performant au fost primele obiecte descoperite pe munte, informează Salvamont Vâlcea.

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

Ce spun indiciile găsite în Munții Căpățânii

Mircea Lera, șef Salvamont Vâlcea: „E vorba de un echipament al unui turist ce nu părea a fi un profesionist, un om al muntelui, echipat de alpinism, cățărări, în care era și un aparat de fotografiat datate 2011. Deci căutăm o persoană care ar fi dispărut sau a avut o problemă în 2011."

Fotografiile din aparatul păstrat s-au păstrat în condiții foarte bune, chiar dacă acestea ar fi fost făcute în 2011.  Sunt și ultimele fotografii găsite în aparat. 

Conservele au expirat de 7 ani

În zonă au fost descoperite și cutii de conserve care aveau înscrisuri în limba germană. Și acestea aveau termen de valabilitate anul 2013, ceea ce îi duce cu gândul pe anchetatori că au fost cumpărate tot în vara lui 2011. Locul în care au fost găsite obiectele nu prea este frecventat de turiști.

Mircea Lera, șef Salvamont Vâlcea: „Am coborât pe partea abruptă, stâncoasă a masivului, înspre canionul Vultureasa, nu am găsit nimic în acea zonă. Noi o să mai intrăm de câteva ori pe acel canion și vom lua o decizie în zilele următoare dacă vom opri căutările."

Câtâlin Udrea, purtător de cuvânt IPJ Vâlcea: „Polițiștii efectuează cercetări în vederea stabilirii proprietarului bunurilor dispărute."

Polițiștii din Vâlcea au cerut și ajutorul colegilor lor din Germania, dar deocamdată nu au conturat niciun scenariu care să-i ajute în limpezirea acestui mister.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Încă trei luni de izolare pentru bătrâni? Ce spune ministrul Sănătății despre această posibilitate

Reacția medicului Craiu, după ce un bebeluș a murit pentru că nu a fost dus la spital la timp de frica COVID-19!

Nuntă de romi pe 10 metri pătrați. Legătura-surpriză cu Dăncilă

Vom ieși din case, dar cu un preț uriaș. Anunțul făcut în toiul nopții de Raed Arafat

Cazul primarului mort din Deveselu! Cum s-au ”evaporat” mai multe case din declarația de avere a lui Ion Aliman? EXCLUSIV

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies