Misterul disparitiei inimii lui Suleyman! Afla cum a murit sultanul si ce s-a intamplat cu trupul sau

Inima marelui sultan Suleyman Magnificul este disparuta inca din 1566, atunci cand conducatorul a murit la sfarsitul asediului castelului Sziget din Ungaria. Cercetatorii maghiari si turci au pornit in descifrarea misterului.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descrierefara descriereIn vara acestui an, cercetatorii maghiari au demarat o actiune de cautare a locului unde a fost ingropata inima sultanului Soliman I (asa cum ii spuneau europenii lui Suleyman). Se stie ca sultanul, in varsta de 72 de ani, a murit in cortul sau, la sfarsitul bataliei pentru asediul castelului maghiar, in timpul campaniei pentru cucerirea Vienei. Istoricii spun ca trupul sau a fost trimis la Constantinopol, insa inima a fost ingropata pe campul de batalie. In jurul mormantului a fost construita apoi o biserica catolica dedicata Fecioarei Maria, sau cel putin asta spune inscriptia de pe biserica Turbeki, aflata la est de Sziget.

fara descriereConform bbc.co.uk, arheologii maghiari si turci incearca sa dea de urma acestui mormant. Se astepta ca in aceasta toamna, in urma informatiilor pe care le aveau, sa dea de urma “inimii pierdute’, insa nu a fost sa fie asa. Tot BBC avea sa anunte esecul cercetatorilor. Autoritatile turce isi doresc tare mult sa rezolve acest mister inainte de anul 2016 cand va avea loc cea de-a 450 comemorare a mortii sultanului. Istoricii spun ca desi exista mai multe harti, multe dintre acestea sunt inselatoare, relieful s-a modificat mult… astfel ca inima ramane in continuare pierduta.

Trupul marelui sultan se afla ingropat langa sotia sa Roxelana (Hurrem), la moscheea ce-i poarta numele, Suleymaniye.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate