Mitt Romney, invinsul lui Obama, avea un roman sef de campanie!

Distribuie pe:

fara descriere

 

John Rakolta Jr, 65 de ani, este un businessman foarte apropiat de Mitt Romney, republicanul care a pierdut azi noapte alegerile prezidentiale din SUA in fata democratului Barack Obama. Conducand o companie de constructii din Detroit, cu o cifra de afaceri estimata la un miliard de dolari, Rakolta jr s-a ocupat de campania lui Romney, pentru care a strans fonduri si in 2008, si anul acesta.

John Rakolta Sr, tatal lui John Rakolta Jr, era fiul unor emigranti romani stabiliti in Detroit, SUA, in 1906. Acestia proveneau din zona orasului Ludus (judetul Mures) si a doua sate din judetul Satu Mare, Unimat si Sanmiclus. "De la bunicii mei am mostenit retetele clasice romanesti, sarmalele, micii si mamaliguta cu branza", povestea nostalgic John Rakolta jr, dupa ce devenise consulul onorific al Romaniei la Detroit, in anul 1999.

Tatal sau, Rakolta Sr, a facut Al Doilea Razboi Mondial ca pilot de bombardier in aviatia americana, in 1953 deschizandu-si si o afacere de mare succes, Walbridge Aldinger, o firma de constructii. Foarte activ in comunitatea romano-americana din Detroit, Rakolta Sr a finantat ridicarea catorva biserici romanesti in zona Detroit.

Sotia lui John Rakolta Jr, Terry, este fosta cumnata a lui Scott Romney, fratele lui Mitt Romney, legatura de rudenie intarind o si asa foarte stransa colaborare financiara, Walbridge varsand regulat sume astronomice in contul campaniilor electorale ale republicanilor. Rakolta Jr a incercat sa se implice si in politica din Romania, fiind un sustinator inversunat al lui Mircea Geoana, la alegerile prezidentiale din 2009, cand Geoana a pierdut la mustata in fata lui Traian Basescu.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate