Moartea în chinuri a unui bolnav infectat cu COVID-19, uitat pe un pat de spital: ”Nu l-a băgat nimeni în seamă”

Familia bărbatului a povestit în detaliu coșmarul prin care a trecut Laurențiu Catrina, dar și eforturile pe care le-au făcut pentru a-i convinge pe medici că trebuie ajutat. Membrii familiei susțin că medicii nu și-au dat interesul pentru a-l salva. Bărbatul a fost uitat pe un pat de spital, iar trei zile la rând nu a intrat niciun doctor la el.

Laurențiu Catrina
Autor: Adriana Mihaela

In articol:

Laurențiu Catrina s-a stins din viață la vârsta de 52 de ani pe patul de spital. Familia bărbatului a povestit în detaliu coșmarul prin care a trecut Laurențiu Catrina, dar și eforturile pe care le-au făcut pentru a-i convinge pe medici că trebuie ajutat.

În urmă cu trei săptămâni, Laurențiu Catrina a început să aibă simptome ale virusului ucigaș.

Ulterior, după câteva zile, bărbatul a fost internat la spital. Potrivit familiei, Laurențiu Catrina suferea de comorbidități. Soția bărbatului a fost și ea internată în cadrul spitalului din Fetești, după ce a aflat că este confirmată pozitiv cu coronavirus. Pe parcurs, femeia a depășit momentele grele, iar aceasta a fost externată miercuri.

Citeste si: Mărturii cutremurătoare din spitalul groazei din Reșița: ”Erau pacienți bătrâni care făceau pe ei și nu erau schimbați”

Membrii familiei susțin că medicii nu și-au dat interesul pentru a-l salva pe Laurențiu Catrina. A fost uitat pe un pat de spital, iar trei zile la rând nu a intrat niciun doctor la el. Tratamentul era în continuare administrat de asistenţe, însă nimeni nu îi verifica starea.

Citeste si: CORONAVIRUS. O femeie din Arad a murit după ce s-a vindecat de Covid. Virusul i-a lăsat traume mari în organism

Citeste si: Previziuni sumbre ale Babei Vanga. Ce se va întâmpla în curând- bzi.ro

„La Feteşti, la spital, timp de 3 zile, nu l-a băgat nimeni în seamă, deşi aproape oricine ştie că pierderea bruscă a vederii înseamnă AVC. La Slobozia au fost intervenţii făcute, inclusiv eu am reuşit să intru in legătură cu un medic de acolo, care, deşi nu activează pe secţia de neurologie, se interesa mereu de starea lui. În acest fel mai aflam şi noi, familia, câte ceva despre starea lui.

Pentru că la telefon era imposibil să comunicăm”, povestește o apropiată a bărbatului.

Laurențiu Catrina și-a pierdut vederea

În plus, după o săptămână, starea sa de sănătate s-a îmbunătățit, iar bărbatul a fost scos de pe aparate. Nu a durat mult și a început coșmarul, Laurențiu Catrina și-a pierdut vederea. Ulterior, după ce starea i s-a înrăutăţit vizibil, a fost transferat într-un alt spital şi i s-a făcut CT.

„De acolo totul a fost doar o cursă nebună contra-cronometru pentru a încerca să îi convingem pe medici şi asistenţe că omul acesta nu e bine şi că are nevoie de investigaţii şi mai amănunţite. Avea nevoie să i se monitorizeze constant glicemia, IRN-ul, timpul de coagulare, dat fiind istoricul medical pe care îl avea şi, evident, situaţia actuală, care deja era foarte gravă. Nu conta. Nimeni nu mişcă un deget, deşi îi rugăm cu toţii prin telefoane repetate. Am apelat la toţi pe care îi ştiam. Inclusiv alţi medici de la alte spitale s-au implicat şi au insistat să se intervină rapid. Nimic. Tot ce primeam erau telefoane la care nu răspundea nimeni, lipsă de interes şi impasibilitate”, povestește o sură apropiată a familiei.

„Un om orb lăsat singur în salon zile întregi, care, când încă se mai mişcă, a ajuns să facă pe el fiindcă nu a găsit baia. Nici după nu au găsit de cuviinţă să îl pună cu cineva în salon, deşi există secţie de COVID. În cele patru zile de "mini-vacanţă", când tot spitalul era aproape gol, el nu a putut să comunice cu familia. De scris mesaje, exclus pentru un nevăzător. De sunat, nu putea suna. De raspuns la telefon, nu putea fiindcă nu îşi mai putea coordona mişcările. Şi nici măcar asta nu a mişcat pe nimeni. Apoi, asistentele nu se interesau de starea lui nici după ce suna telefonul şi la capătul celălalt se afla o persoană îndurerată care cerea, implora cu cerul şi cu pământul, să meargă să îl verifice, fiindcă ştiam că nu e bine deloc”, a mai povestit apropiata bărbatului.

Laurenţiu Catrina locuia în satul Vlădeni, iar până în anul 2006 a lucrat în domeniul IT. În acel an a suferit un infarct şi nu a mai putut lucra de atunci. În următorii ani, până la moartea sa, a fost pescar.

Laurențiu Catrina
Laurențiu Catrina[Sursa foto: Facebook]

Sursă: adevărul.ro

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Bianca Drăgușanu, mesaj emoționant pentru Cătălin Botezatu. Ce declarație i-a făcut diva de ziua lui?: „Te iubesc...”

Nelson Mondialu aruncă bomba anului: “O sa fiu tată de fete! Oconașa e gravidă!”

Starea de alertă se prelungește și după 31 decembrie 2020

Horoscop Zilnic Sâmbătă 27 Februarie 2021: Racii vor rezolva problemele adunate

Denise Rifai a ŞOCAT toată România! Ce a putut face în emisiune? Politicianul a rămas mască

Ceaiul care poate declanșa cancer la colon. Mulți români continuă să-l bea fără să știe la ce se expun. Medicul Laura Ene avertizează

Ce nu știai. Cum decurge o întâlnire între un pilot și un OZN. „Seamănă cu...”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies