Moaste si icoane facatoare de minuni, plimbate azi pe strazile Capitalei. Vezi ce puteri miraculoase au

Trei procesiuni, cu moastele Sf. Dimitrie cel Nou, ale Sf. Mucenic Artemie si icoanele facatoare de minuni ale Sf. Imparatese Elena si a Sf. Imparat Constantin cel Mare, aduse din Grecia, vor fi azi plimbate prin Capitala.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

Manifestarile religioase ce se desfasoara de azi, de la ora 11.00, au loc cu ocazia sarbatoririi Sf. Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor. Moastele si icoanele se vor afla apoi pe Dealul Mitropoliei, unde credinciosii pot veni sa se roage la ele pana marti, 29 octombrie.

fara descriereMoastele Sf. Dimitrie cel NouAnul acesta, la sarbatoarea Sfantului Dimitrie cel Nou, au fost aduse la Bucuresti din Mitropolia de Corint din Grecia icoana facatoare de minuni a Sfintei Imparatese Elena in care se afla si particele din lemnul Sfintei Cruci si din moastele Sfintei si icoana istorica a Sf. Imparat Constantin cel Mare. Cele doua icoane sunt aduse de o delegatie a Bisericii Greciei condusa de Mitropolitul Corintului.fara descriereAceasta este icoana facatoare de minuni a Sfintei Imparatese Elena in care afla moastele sfintei si particele din lemnul Sfintei Cruci

Preotii povestesc de numeroase minuni savarsite de-a lungul timpului de moastele Sf. Dimitrie cel Nou, de la vindecari miraculoase pana la noroc in dragoste sau bani. Un preot a povestit, in urma cu cativa ani, pentru ziarul “Lumina” intamplarea unei femei: "Un caz care m-a impresionat a fost acela al unei doamne ce avea in jur de 40 de ani care, efectiv, a fost revoltata asupra celor din familia ei pentru ca veneau si stateau la Sf Dimitrie ore in sir, in ploaie, in frig. De aceea, a venit cu gand vrajmas la racla Cuviosului Dimitrie, cu o mana a zgariat cu unghiile moastele Sfantului Dimitrie in locul unde ele sunt descoperite spre a fi sarutate de credinciosi. Cand a venit la mine, mi-a spus, ascunzand fapta sa: "Parinte, am fost la toti doctorii; am o boala foarte rara - imi curge sange din buricele degetelor”. I-am facut dezlegari, apoi s-a mai linistit; era foarte agitata. I-am explicat ca trebuie sa se spovedeasca, sa tina post, si atunci mi-a spus: "Eu numai cu o mana am zgariat acolo, dar imi curge sange din amandoua mainile. Apoi, a venit cineva din familie si mi-a spus ca s-a vindecat. De atunci nu am mai vazut-o, dar acest caz a fost unul deosebit din cate am vazut si auzit."

Alte moaste ce vor fi plimbate azi pe strazile Capitalei si apoi duse pe Dealul Patriarhiei sunt cele ale Sf. Mare Mucenic Artemie, supranumit si “Vindecatorul de boli”. Se spune ca moastele acestui sfant au darul tamaduirii bolilor, in special al diferitelor forme de hernie.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate