
In articol:
O șoferiță și-a recuperat permisul pentru ca a scris „nu sunt e acord”
O șoferiță bucureșteancă și-a salvat permisul printr-o modalitate inedită la care mulți nu s-ar fi așteptat.
Tânăra a primit o amendă de 725 de lei în luna iunie a anului trecut și a fost lăsată și fără permis după ce a trecut pe roșu. Șoferița a contestat în instanță amenda, susținând că fapta pentru care a fost amendată nu există și că de fapt ea a circulat regulamentar. În plus, imediat după ce a fost amendată, tânara a avut inspirația să scrie la capitolul „mențiuni”: „Nu sunt de acord”.
Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament
În prima fază, judecătoria a respins cerea șoferiței, argumentând că: „procesul verbal de contravenţie nu numai că nu este lipsit de forţă probantă, ci dimpotrivă, face dovada situaţiei de fapt până la proba contrară, probă care în mod evident trebuie făcută de către petentă şi nicidecum de către organul constatator”. „Astfel, din această perspectivă procesul verbal de contravenţie, în măsura în care cuprinde constatări personale ale agentului constatator, are forţă probantă prin el însuşi şi constituie o dovadă suficientă a vinovăţiei contestatorului cât timp acesta din urmă nu este în măsură să prezinte o probă contrară”.
Șoferița a primit câștig de cauză în fața judecătorului
După care decizia Judecătoriei din Sectorul 1 a fost atacată la Tribunalul București, unde șoferița a și câștigat.
Citeste si: Calendar ortodox 1 iunie 2023. Ce sărbătoare este joi?- stirilekanald.ro
„Tribunalul apreciază că prima instanţă nu a dat eficienţă prezumţiei de nevinovăţie prevazută de art.6 din CEDO. Tribunalul reţine, pe de o parte, că fapta a fost constatată de către agentul de poliţie în mod direct, iar, pe de altă parte, că încă din momentul întocmirii procesului-verbal petenta a contestat fapta prin obiecţiunile formulate. Tribunalul apreciază că în situaţia în care persoana sancţionată contestă pe loc procesul-verbal, revine agentului constatator obligaţia unui minim probatoriu în susţinerea actului constatator al contravenţiei”, se arată în sentinţa prin care procesul-verbal a fost anulat, potrivit Adevărul.