Moderna, al doilea vaccin autorizat pentru adolescenți în Uniunea Europeană. EMA: „Eficacitatea este similară cu cea în cazul adulţilor”

EMA a aprobat utilizarea vaccinului de la Moderna pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani.

EMA aprobă vaccinul Moderna pentru copiii de 12-17 ani
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat vineri, 23 iulie, folosirea vaccinului anti-Covid de la Moderna pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, notează Le Figaro.

EMA aprobă vaccinul Moderna pentru copiii de 12-17 ani

După Pfizer, cel de la Moderna devine al doilea vaccin autorizat pentru adolescenții statelor europene. Administrarea acestuia la grupa de vârstă 12-17 ani se va face similar ca la persoanele de peste 18 ani, mai exact, două injecţii administrate în partea superioară a braţului, la un interval de patru săptămâni.

Citeste si: Cum încearcă Guvernul să convingă românii să se vaccineze. Dan Barna: Vouchere, stimulente, bonuri și tichete, în discuție

EMA aprobă vaccinul Moderna pentru copiii de 12-17 ani

„Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA a recomandat acordarea unei extinderi a indicaţiilor vaccinului COVID-19 Spikevax (Moderna) pentru a include utilizarea acestuia la copii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani”, a declarat autoritatea europeană de reglementare într-un comunicat.

Citeste si: Trei cutremure în România, duminică! Unde s-au produs și ce magnitudine au avut- kanald.ro

Citeste si: O mamă a folosit aplicația de urmărire a iPhone-ului și a avut parte de un șoc. Unde și-a găsit fiul dispărut de acasă- stirileprotv.ro

Efectele vaccinului Spikevax de la Moderna fost studiate în cadrul unui studiu clinic la care au participat 3.732 de copii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani. Cercetarea a demonstrat că serul produce un răspuns imunitar comparabil în cazul copiilor cu vârste între 12 şi 17 ani cu cel observat la tinerii adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani.

„Rezultatele au permis CHMP să ajungă la concluzia că eficacitatea Spikevax la grupa de vârstă 12-17 ani este similară cu cea în cazul adulţilor”, a precizat agenţia care are sediul la Amsterdam, citată de

Agerpres.

Citeste si: Posibile restricții pentru persoanele nevaccinate. Ce se va întâmpla în cel de-al patrulea val al pandemiei: „Restricțiile se vor referi strict la persoanele nevaccinate”

Deși adolescenţii dezvoltă în general forme mai puţin grave de COVID-19 în comparaţie cu persoanele adulte, aceștia participă la transmiterea virusului în rândul populaţiei. Astfel, imunizarea copiilor este necesară pentru a contribui la stoparea epidemiei, potrivit experţilor.

Pfizer, primul vaccin autorizat la copii în Uniunea Europeană

Vaccinul Pfizer/BioNTech, bazat pe aceeaşi tehnologie ARNm ca şi Moderna, a fost  autorizat începând de la 12 ani în Statele Unite, Canada şi în cele 27 ţări ale Uniunii Europene.

Copiii care au împlinit 12 ani primesc tot două injecții, cu aceeași concentrație ca adulții. Pfizer se bazează pe studii clinice care au arătat o eficiență de 100 la sută pentru această grupă de vârstă. Deși majoritatea copiilor dezvoltă simptome ușoare sau chiar deloc în urma infectării cu SARS-CoV-2, ei pot contribui la răspândirea virusului.

 

SURSE: Le Figaro, Agerpres

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Tribunalul Giurgiu motivează decizia eliberării lui Liviu Dragnea: „Şi-a format o atitudine corectă faţă de valorile sociale. Fostul lider PSD, în ziua eliberării: „Mă consider...

Daniel Pavel și iubita lui, Marina, prima apariție împreună la televizor: „Ne-am cunoscut la bibliotecă, eu aveam 19 ani”

Motivul pentru care bărbatul din Alba și-ar fi omorât copilul de doar un an, apoi și-a pus capăt zilelor. Dezvăluirile cutremurătoare făcute de vecini, la scurt timp de la tragedie

Ömer din serialul Totul pentru familia mea, apariție de senzație alături de partenera lui de platou, Susen! Iată cum au fost surprinși recent, Lizge Cömert și Yiğit Koçak, în...

Ora de vară 2023. Cum ne afectează sănătatea schimbarea de oră? Efectele asupra organismului!

„Când nu mai faci eforturi, o relație se termină.” Iulia Vântur a spus ceea ce o macină de când s-a mutat în India

Un bărbat a rămas șocat după descoperirea făcută în podul casei. A pozat totul și a arătat peste ce a putut să dea

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies