Modificare importantă pentru elevii de școală profesională. Anunțul a fost făcut de ministrul Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut un anunț cu privire la o măsură legată de elevii din școlile profesionale. Iată despre ce anunț este vorba!

Autor: Ioana Enache

In articol:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut un anunț cu privire la o măsură legată de elevii din școlile profesionale. Iată despre ce anunț este vorba!

Ce anunț a făcut Ministrul Educației cu privire la elevii din școlile profesionale

Sorin Cîmpeanu a anunțat, în cadrul unei conferințe de la Oradea, că elevii din școlile profesionale vor putea susține Bacalaureatul după trei ani de școală, fără să mai fie nevoie de anul suplimentar.

Ministrul Educației a mai declarat că măsura va intra în vigoare dacă proiectul Legii Educației învățământului preuniversitar va fi aplicat. Acest proiect este în dezbatere publică până la data de 24 august.

Citeste si: Sesizările de plagiat împotriva premierului Ciucă își urmează cursul. Ministrul Educației: „Oricine a greșit trebuie să plătească”

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a spus că „elevii nu vor mai „pierde” un an din viață”, „în loc de doi ani vor face unul singur, la fel ca toți ceilalți absolvenți de învățământ liceal”.

Citeste si: Cine este Sorin Georgian Olariu, salvamarul care şi-a pierdut viaţa încercând să salveze un om din apele învolburate ale Mării Negre- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Modificare importantă pentru elevii de școală profesională. Anunțul a fost făcut de ministrul Sorin Cîmpeanu

Modificare importantă pentru elevii de școală profesională. Anunțul a fost făcut de ministrul Sorin Cîmpeanu

[Sursa foto: Shutterstock]

Declarația Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu

Iată declarația susținută de Sorin Cîmpeanu la conferința de la Oradea:

„Proiectele legii educației lansate în consultare publică vizează următoarele aspecte: școlile profesionale vor fi puternic susținute prin ridicarea la rang de liceu profesional.

Atractivitatea, în acest fel, pentru învățământul profesional, va putea să crească deoarece cei care – copii, tineri, cei care se vor îndrepta către această formă de învățământ – vor știi din capul locului că vor avea șansa să-și continue studiile până la finalul liceului și vor putea să susțină examenul de Bacalaureat prin care să-și verifice competențele de bază.

Acest lucru se va putea face odată cu aplicarea acestei noi legi fără a mai pierde, între ghilimele, un an din viață, pentru că un elev care iese din școala profesională, cu

calificare de nivel trei, după trei ani, pentru a finaliza studiile liceale și a susține examenul de Bacalaureat are nevoie de încă doi ani. Prin efectul acestei noi legi, în loc de doi ani va face unul singur, la fel ca toți ceilalți absolvenți de învățământ liceal.

Citeste si: Vacanțele elevilor în anul școlar 2022-2023. Când vor primi elevii prima vacanță

Va putea să meargă în piața muncii cu o calificare de nivel trei, pentru trei ani, și va știi că va avea oricând posibilitatea de a face și clasa a XII-a și a susține și examenul de Bacalaureat.”

De asemenea, conform edupedu.ro, un elev dintr-o școală profesională care dorește să se înscrie la liceu, trebuie să facă încă doi ani de studiu la liceu, pe lângă cei trei ai școlii profesionale.

Edupedu.ro a anunțat că școlile profesionale se desființează pentru a doua oară, potrivit propunerii de lege a Educației, iar în septembrie 2023 toți elevii lor vor trece la noile „licee profesionale”, dacă prevederea va fi aplicată.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Când începe școala în 2022? Structura anului școlar 2022-2023

Vacanțele elevilor în anul școlar 2022-2023. Când vor primi elevii prima vacanță

Cea mai mare gafă a profesorilor! Cât a primit un elev notat cu 3,65 la BAC, după contestație

Succes și bucurii pentru 7 zodii începând de astăzi

Elena Udrea a dezvăluit totul: Nu i-am spus niciodată! Secretul pe care l-a ascuns până acum

„Păcat că la TV arăți altfel” Gabriela Cristea, criticată dur în mediul online

Putin va fi înlăturat. Este știrea momentului în toată lumea

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies