Modificari la asigurarea RCA. Afla ce s-a schimbat!

Noi reglementari privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto se aplica din 13 decembrie, dupa ce un Ordin al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a intrat in vigoare la acea data.

Distribuie pe:

fara descriere

Potrivit noilor reglementari, asiguratorul RCA are obligatia de a solicita informatii suplimentare in cazul acelor vehicule pentru care se solicita asigurarea in vederea inmatricularii/inregistrarii in Romania. Astfel, solicitantii vor prezenta dovada inregistrarii fiscale a vehiculului respectiv pe numele noului proprietar, precum si toate informatiile necesare pentru evaluarea riscului, conform propriilor criterii stabilite in tariful de prima. Ulterior, asiguratorul trebuie sa verifice corectitudinea informatiilor privind datele de identificare si tehnice ale vehiculului, precum si ale proprietarului/utilizatorului acestuia.

Tot din 13 decembrie au crescut limitele de despagubire, adica acele sume maxime care pot fi primite din partea companiei de asigurari pentru persoanele prejudiciate, anunta avocatnet.ro.

Astfel, pentru pagubele materiale produse in unul si acelasi accident, indiferent de numarul persoanelor prejudiciate, limita de despagubire pentru accidente produse incepand cu anul 2012 va fi de 1.000.000 euro. Mai precis, plafonul a crescut cu 250.000 euro, intrucat in anul 2011, suma maxima era 750.000. In ceea ce priveste plafonul pentru vatamari corporale si decese, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial produse in unul si acelasi accident, indiferent de numarul persoanelor prejudiciate, acesta va fi de 5.000.000 euro pentru accidentele produse incepand cu anul 2012. Anul trecut, limita in astfel de accidente a fost de 3.500.000 euro.

 

 

 


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate