Moment istoric! Papa Francisc susține căsătoria dintre două persoane de același gen: "Copii ai lui Dumnezeu..."

Papa Francisc a vorbit pentru prima dată despre căsătoria dintre persoanele de același gen.

Papa Francisc susține căsătoria între persoane de același sex
Papa Francisc
Autor: Adriana Raiciu

In articol:

Moment instoric! Suveranul Pontif este de acord ca două persoane de același sex să se căsătorească! Papa Francisc a dat primele declarații despre cununia civilă dintre aceste persoane, iar o lume întreagă a fost uimită de decizia suveranului! Este pentru prima dată când acesta vorbește deschis despre parteneriatul civil dintre persoanele de același gen. 

Papa Francisc susține căsătoria între persoane de același sex

Papa Francisc a vorbit astăzi despre persoanele de același gen care vor să își unească destinele. Se pare că suveranul a suprins o lume întreagă în momentul în care a spus despre oamenii care fac parte din comunitatea LGBT că sunt și ei „copii ai lui Dumnezeu care au dreptul să întemeieze o familie”

Citeste si: Ea este tanti Anica, bătrânica din Bacău care a reușit să îl impresioneze pe Papa Francisc! Chipul femeii a fost pus pe o carte de rugăciuni

Citeste si: Gina Pistol și-a luat fiica și-a plecat din casa lui Smiley. Prezentatoarea de la Antena 1 s-a mutat într-un apartament- bzi.ro

De asemenea, Suveranul Pontif a mai adăugat faptul că a solicitat o lege prin care persoanele care fac parte din comunitatea LGBT să se poate căsători

legal. El mai declarat faptul că nimeni nu trebuie să fie nefericit din cauza deciziei și aceste persoane nu trebuiesc alungate, doar pentru că nu își doresc să formeze o relație cu o persoană de sex opus.

Papa Francisc susține căsătoria între persoane de același sex

„Nimeni nu ar trebui să fie alungat și nimeni nu trebuie să fie nefericit din cauza acestei chestiuni”, a spus Papa Francisc.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unui film documentar numit „Francesco”, care va fi prezentat în premieră, azi la Festivalul de Film de la Roma. În plus, Papa a mai adus în discuție și subiecte importante precum: sărăcia, problemele legate de mediul înconjurător, inegalitatea rasială și financiară, dar și discriminarea la nivel general.

 Cu toate acestea, este pentru prima dată când Suveranul Pontif vorbește public despre căsătoriile dintre persoanele de același sex și totodată susține acestă decizie.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Primul sfânt influencer. Carlo Acutis a fost beatificat de Biserica Catolică după ce a murit când avea doar 15 ani

Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pentru bolnavii de Covid-19, trataţi în Spitalul Judeţean Suceava

Medalia Papei Francisc pentru Iohannis, cel mai scump obiect primit de președinte anul trecut! Cât costă de fapt bijuteria și cine a realizat-o?

Horoscopul lunii Noiembrie pentru toate zodiile

Bombă despre vaccinul Pfizer! S-a aflat adevărul. E vorba de cel mai periculos efect

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Alertă! Liviu Dragnea anulează căsătoria cu Irina Tănase. Ea a vorbit prima: E urât

Chin nesfârșit pentru o mare campioană a României: ”Izolare și abuz de medicamente. Simt că-mi pleznește inima și nu mai pot merge”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies