Moment istoric! Papa Francisc susține căsătoria dintre două persoane de același gen: "Copii ai lui Dumnezeu..."

Papa Francisc a vorbit pentru prima dată despre căsătoria dintre persoanele de același gen.

Distribuie pe:

Autor: Adriana Raiciu

Papa Francisc susține căsătoria între persoane de același sex
Papa Francisc

Moment instoric! Suveranul Pontif este de acord ca două persoane de același sex să se căsătorească! Papa Francisc a dat primele declarații despre cununia civilă dintre aceste persoane, iar o lume întreagă a fost uimită de decizia suveranului! Este pentru prima dată când acesta vorbește deschis despre parteneriatul civil dintre persoanele de același gen. 

Papa Francisc susține căsătoria între persoane de același sex


In articol:

Papa Francisc a vorbit astăzi despre persoanele de același gen care vor să își unească destinele. Se pare că suveranul a suprins o lume întreagă în momentul în care a spus despre oamenii care fac parte din comunitatea LGBT că sunt și ei „copii ai lui Dumnezeu care au dreptul să întemeieze o familie”

Citeste si: Ea este tanti Anica, bătrânica din Bacău care a reușit să îl impresioneze pe Papa Francisc! Chipul femeii a fost pus pe o carte de rugăciuni

Citeste si: COVID-19. E cea mai proastă veste despre vaccin! Vine de la șeful savanților de la Moderna - evz.ro

Citeste si: OMS trage un semnal de alarmă: “Vaccinurile nu vor ajunge la timp” - bzi.ro

De asemenea, Suveranul Pontif a mai adăugat faptul că a solicitat o lege prin care persoanele care fac parte din comunitatea LGBT să se poate căsători legal. El mai declarat faptul că nimeni nu trebuie să fie nefericit din cauza deciziei și aceste persoane nu trebuiesc alungate, doar pentru că nu își doresc să formeze o relație cu o persoană de sex opus.

Papa Francisc susține căsătoria între persoane de același sex

„Nimeni nu ar trebui să fie alungat și nimeni nu trebuie să fie nefericit din cauza acestei chestiuni”, a spus Papa Francisc.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unui film documentar numit „Francesco”, care va fi prezentat în premieră, azi la Festivalul de Film de la Roma. În plus, Papa a mai adus în discuție și subiecte importante precum: sărăcia, problemele legate de mediul înconjurător, inegalitatea rasială și financiară, dar și discriminarea la nivel general.

 Cu toate acestea, este pentru prima dată când Suveranul Pontif vorbește public despre căsătoriile dintre persoanele de același sex și totodată susține acestă decizie.

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Sfatul zilei 25 noiembrie 2020: fii atent asupra sănătății!

OMS cutremură Europa! Ce va fi după Crăciun? E cumplit

Cele mai bune chifle din lume. Rețeta lui chef Adi Hădean, încercată și recomandată de jurnalistul Pro Tv, Ovidiu Oanță! Sunt efectiv un vis

Primul sfânt influencer. Carlo Acutis a fost beatificat de Biserica Catolică după ce a murit când avea doar 15 ani

Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pentru bolnavii de Covid-19, trataţi în Spitalul Judeţean Suceava

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies