Momente dramatice in centrul Capitalei! Proteste in Piata Victoriei

Câteva mii de protestatari s-au strâns în Piaţa Universităţii, în cea de-a noua duminică de proteste faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană. De la Universitate, manifestanţii au pornit spre Guvern, spre Piaţa Victoriei, după ce au spart sau au ocolit lanţurile formate de jandarmi în calea lor. Ajunşi în Piaţa Victoriei, protestatarii cer demisia lui Victor Ponta.

Distribuie pe:

fara descriereCei peste 500 de protestatari s-au adunat, duminică, în jurul orei 17.00, în Piaţa Avram Iancu din Cluj-Napoca, având asupra lor bannere cu mesaje precum kalooga_36441" Buciumul spune stop proiectului RMGC”, "Ura, a început de(ponta)minarea României”, "Vrem conducători patrioţi, nu patrihoţi”şi "Salvaţi Roşia Montană”.
Mihnea Blidariu, solistul trupei "Luna Amară”, participant la manifestare, a declarat că după nouă săptămâni de proteste a constatat că nu s-a schimbat nimic din partea clasei politice în privinţa proiectului de la Roşia Montană.

"Din păcate, am constatat că după atâtea proteste în stradă în ultimele nouă săptămâni am constatat că nu s-a schimbat nimic, primim din partea clasei politice doar amânări legate de proiectul Roşia Montană. Comisia specială pentru Roşia Montană este nereprezentativă şi ilegitimă. Noi continuăm protestele şi vom merge în marş în centrul municipiului, pe la Prefectură şi Primărie", a spus Blidariu.

UPDATE 18.10 Protestatarii s-au împărţit în grupuri mai mici şi au ocupat iarăşi carosabilul, relatează Realitatea TV. În aceste momente se îndreaptă spre Guvern, spre Piaţa Victoriei. Jandarmii mai încearcă încă să îi convingă pe manifestanţi să iasă de pe stradă.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate