Monica Gabor a venit in secret la Polovragi! A vrut sa vada locul in care mama ei s-a prapadit! Bolovanul blestemat s-a transformat in altar in memoria Veronicai

La trei luni de la moartea Veronicai Bulai, mama Monicai Gabor, la locul tragediei de langa Pestera Polovragi, judetul Gorj, a aparut un adevarat altar. Localnicii spun ca acesta a fost construit chiar de Monica, care a venit in secret la Polovragi pentru a vedea cu ochii ei locul in care mama ei a murit.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descriereLocul in care Veronica Bulai a murit a devenit la fel de cunoscut precum pestera Polovragi, in sine. Toata lumea care vine la pestera intreaba de locul in care mama Monicai s-a prapadit. In trei luni, cat a trecut de la moartea femeii, nimeni nu a avut curaj sa ia bolovanul ucigas si sa-l arunce in prapastie, mai ales ca s-a vorbit atat de mult despre blestemul de la Polovragi. „Poate ca exista un blestem aici, nu stiu. Eu, unul, nu cred in el, dar sunt multi care vin pe aici care stau atenti ca nu cumva sa mai cada un bolovan de pe munte. Bolovanul ala a stat multa vreme in mijloc, pana cand cineva l-a luat si l-a mutat la marginea drumului. Intr-o dimineata am gasit stranse mai multe pietre langa el si in mijloc o icoana si o lumanare aprinsa”, ne spune un localnic pe care il gasim intamplator in gura pesterii.

fara descriereOamenii din sat povestesc ca Monica a venit la Polovragi pentru a vedea cu ochii ei locul in care mama ei s-a prapadit. „Toata lumea stie asta, ca a venit Monica. A venit cu o masina neagra. A vazut altarul ala si a inceput sa planga. Apoi a pupat icoana si a lasat o cruciulita acolo”, ne mai spune sateanul.

fara descrierePrivind cu atentie altarul improvizat la Polovragi gasim si cruciulita la care se refera omul. E vorba de un crucifix catolic, care in mod normal n-ar avea ce sa caute printre atatea simboluri ortodoxe. Este cunoscut faptul ca Veronica Bulai s-a nascut ortodoxa, insa a trecut la catolicism cand s-a maritat cu tatal surorilor Gabor. Astfel, Monica si surorile ei sunt botezate in rit catolic. Ulterior, dupa ce a divortat, Veronica s-a intors la religia in care fusese botezata, ea fiind intr-o excursie pe la manastririle din Valcea si Gorj cand a murit.

fara descriereSatenii mai spun ca cel putin o data pe saptamana vine aici o femeie care aprinde cate o lumanare. Ei spun ca nu este din Polovragi, ci pare mai degraba o femeie de oras. „Monica a platit pe cineva sa mai aprinda o lumanare din cand in cand”, ne-a mai spus sateanul.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate