Moscheea lui Suleyman Magnificul a fost descoperita la Timisoara!

Sultanul Suleyman Magnificul nu numai ca a calcat pe pamant romanesc, dar si-a lasat si urmele trecerii sale aici. Arheologii din Timisoara au facut recent descoperiri de senzatie.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descriereAsa arata sultanul Suleyman, dupa viata caruia a fost realizat un serial de succes. SUleyman Magnificul este difuzat lunea si martea, la Kanal DBaza unuia din cele doua minarete ale Moscheei Sultanului Invingator, monede vechi si o soba de teracota bine conservata, sunt cele mai noi descoperiri arheologice din centrul Timisoarei, scrie evz.ro. Moscheea, construita imediat dupa ce orasul de pe Bega a devenit pasalac turcesc, in 1552, a fost inchinata celebrului sultan Suleyman Magnificul, cel in timpul domniei caruia s-a extins cel mai mult Imperiul Otoman.fara descriereAsa arata sapaturile la moschee (foto evz.ro)

Arheologul Florin Draşovean a explicat ca pana acum s-au dezgropat in total peste 30 de morminte musulmane din apropierea moscheei, dar a iesit la iveala zidul lacasului de cult si fundatia unuia din cele doua minarete cu care era prevazuta aceasta.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate