Motivul din spatele vizitei Prințului Charles în România. Cum l-a întâmpinat președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni și cu cine se întâlnește moștenitorul coroanei Marii Britanii

Actualitate

Motivul din spatele vizitei Prințului Charles în România. Cum l-a întâmpinat președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni și cu cine se întâlnește moștenitorul coroanei Marii Britanii

Prințul Charles efectuează o vizită în România, în timpul căreia s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni și urmează să fie întâmpinat de Majestatea Sa Margareta. Moștenitorul coroanei Marii Britanii va vizita și centrul de la Romexpo, dedicat refugiaților ucraineni.

Prințul Charles a ajuns miercuri în România, iar prima sa oprire a fost la Palatul Cotroceni, acolo unde s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis, ulterior acesta va merge la Palatul Elisabeta, unde va fi așteptat de Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Radu.

Primirea s-a la Palatul Cotroceni a fost programată pentru ora 14:45, atunci când a fost întâmpinat de actualul președinte. Moștenitorul coroanei Marii Britanii nu este la prima sa vizită în România, el fiind un iubitor al țării noastre, el având și o proprietate la Viscri.

Programul și motivul vizitei prințului Charles în România

Prințul Charles a ajuns în România în jurul prânzului, iar prima oprire de pe lista s-a a fost Palatul Cotroceni, acolo unde s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis.

Citeste si: După doar doi ani de relație, Prințul William și Kate Middleton s-au despărțit! Cum a intervenit Regina: „Să nu ia decizii pripite!”

Moștenitorul coroanei Marii Britanii a fost întâmpinat de șeful statului.

Cei doi și-au zâmbit, și-au strâns mâna și a urmat o întâlnire ce nu a mai fost filmată.

Prințul Charles și președintele Klaus Iohannis s-au asortat la cravate, iar de la Palatul Cotroceni, Moștenitorul coroanei Marii Britanii se va întâlni cu Majestatea SA Margareta, la Palatul Elisabeta.

„Este mereu o bucurie reîntâlnirea cu Prințul Charles, un prieten apropiat al României, care se implică activ în promovarea țării noastre.

Am avut astăzi, la Palatul Cotroceni, o discuție foarte bună cu Alteța Sa Regală despre importanța educației pentru un mediu sănătos și despre soluții concrete pentru limitarea schimbărilor climatice și pentru conservarea biodiversității în România”,

a transmis Klaus Iohannis, pe contul său de Facebook. 

Fiul Reginei Elisabeta a mai vizitat palatul de la București și în 2011, 2016, 2017 și 2018.  

Încă din 1998, moștenitorul coroanei britanice vizitează frecvent România și are numeroase proprietăți în țara noastră, una dintre cele mai cunoscute fiind casa de la Viscri.

În timpul vizitei sale în România, Prințul Charles va merge, însoțit de Majestatea SA Margareta la Romexpo, acolo unde va vizita centrul dedicat refugiaților ucraineni.

Motivul din spatele vizitei Prințului Charles în România. Cum l-a întâmpinat președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni și cu cine se întâlnește moștenitorul coroanei Marii Britanii

Klaus Iohannis și Prințul Charles

[Sursa foto: Presidency.ro]

Ce proprietăți deține Prințul Charles în România

Moștenitorul coroanei Marii Britanii este fascinat de țara noastră, iar din 1998 efectuează, în mod regulat, vizite în România.

Mai mult decât atât, el a fost atât de îndrăgostit de România și mai ales de Transilvania, în cât a achiziționat mai multe proprietăți, casa de la Viscri fiind și unul dintre locurile în care își mai petrece concediile. Tot acolo a fost înființată și Fundația Prințul de Wales.

Citeste si: Răspunsul Gabrielei Cristea pentru urmăritorii care îi spun că fetele ei nu sunt aranjate întotdeauna: „Eu vreau doar să cresc copii fericiți.”- kfetele.ro

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Imagini rare cu Mădălina Ghenea din adolescență. Dovada supremă că a fost de-o frumusețe răpitoare mereu- radioimpuls.ro

Fiul Reginei Elisabeta deține două proprietăți în România, una în județul Brașov, acolo unde este celebra casă de la Viscri, dar și un destinată turismului, în județul Covasna.

Ce îi sfătuiește Prințul Charles pe români

Moștenitorul coroanei Marii Britanii s-a îndrăgostit, în urmă cu mai mulți ani, de țara noastră, iar din acest motiv, în 2020, în timpul unui documentar de cinci minute în care vorbește despre motivele pentru care îi place în România.

Citeste si: Cum arăta în tinerețe Principesa Margareta a României. S-a născut și a copilărit în exil, la Lausanne, Elveția

Prințul Charles i-a sfătuit atunci pe români să se bucure de frumusețile țării și mai ales să le viziteze, descoperind astfel bogății de necrezut.

România este o ţară uimitor de diversă, de la Delta Dunării, cea mai mare şi mai sălbatică zonă umedă a Europei, la pădurile, izvoarele şi mănăstirile Bucovinei, Moldovei şi Maramureșului, colinele Apusenilor sau întinderile nelocuite ale Harghitei, colecţiile nepreţuite din muzeele Bucureştiului sau frumuseţea sălbatică a defileului Porţile de Fier, castelele, munţii şi satele săseşti ale Transilvaniei sau văile retrase ale Banatului şi Crişanei(...) e momentul ideal să ne redescoperim rădăcinile şi să refacem legătura cu moştenirea noastră.

Sunt convins că românii care vor face astfel vor găsi nenumărate motive să se bucure şi să fie mândri de ţara lor ”, spune prințul William în documentarul realizat de jurnalistul britanic Charlie Ottley.