Motivul pentru care la DSP București nu se răspunde la telefon. Raed Arafat a reacțioant în direct: „Trebuie schimbat modul...”

Direcția de Sănătate Publică București, instituția care ar trebui să le răspundă la telefon oamenilor care au fost infectați cu coronavirus sau au luat contact cu un confirmat pozitiv, nu este de găsit la telefon.

Distribuie pe:

Autor: Andreea Burghelea

Motivul pentru care la DSP București nu se răspunde la telefon
Motivul pentru care la DSP București nu se răspunde la telefon


In articol:

Cazurile de coronavirus au explodat pe teritoriul țării noastre, iar cadrele medicale și personalul implicat ăn gestionarea crizei nu mai face față. 

Una dintre instituțiile depășită de situație este chiar DSP, instituția care trebuie apelată în cazul în care ești un posibil infectat cu coronavirus sau ai obținut deja un rezultat în urma testului. 

Citeste si: Declarații cutremurătoare ale soțului gravidei din Arad care a murit de coronavirus: „Am trimis-o sănătoasă pe poarta aia, mă tot uit la poartă”

Experiment de față cu Raed Arafat! Care a fost reacția Secretarului de Stat în momentul în care nu a răspuns nimeni la telefon

De o săptămână mai mulți cetățeni se plâng că la Direcția de Sănătate Publică nimeni nu răspunde la telefon. Astfel, jurnalistul Digi 24, Claudiu Pândaru, a decis să facă un experiment în direct, în prezența lui Raed Arafat.

Motivul pentru care la DSP București nu se răspunde la telefon
Motivul pentru care la DSP București nu se răspunde la telefon
 

Citeste si: Harry și Meghan, în casa miliardarului rus care a vrut să-și taie soția de față cu toată lumea - evz.ro

Citeste si: Detalii de ultimă oră! Soțul gravidei, care a murit în drum spre spital, a dat primele declarații!

„În mod normal, trebuie să răspundă. Și dacă nu răspund, trebuie să explice de ce nu răspund”, a declarat Raed Arafat înainte de începerea experimentului.

În primă fază, jurnalistul a căutat pe internet un număr de telefon al instituției. În momentul apelului, a răspuns un robot care a început să enumere mai multe numere de telefon.

Apoi, au fost cel puțin șase-șapte încercări de apel, în direct, la diversele numere de telefon indicate pentru DSP București. Toate încercările s-au soldat fie cu ton de „ocupat”, fie s-a auzit vocea unui robot în urma unor apeluri prelungite rămase fără răspuns: „Clientul apelat nu răspunde”.

„Nu știu ce sistem de apeluri telefonice au. În mod normal, ar trebui să fie un număr care redirecționează apelul către alte terminale, dacă unul dintre numere este ocupat. Dacă sunt mai multe numere la care trebuie încearcat pe rând, asta îngreunează accesul și poate trebuie analizată această treabă”, a comentat Raed Arafat.

Aflat în direct, Secretarul de Stat a spus că a solicitat întăriri pentru DSP și a detașat mai mulți medici care să meargă să lucreze acolo.

Citeste si: Arafat, decizie de ultim moment. Ce se va întâmpla cu terasele după ora 23:00

Noi în ultimele trei zile am detașat sute de oameni la DSP-urile din toată țara care au solicitat personal. Acest personal a fost dat pentru următoarele motive: să stea să răspundă la telefon și să sprijine anchetele epidemiologice. Ordinele au fost semnate, de acum DSP-ul trebuie să organizeze utilizarea acestui personal. Au primit nenumărate instrucțiuni, în videoconferințe, de la Ministerul Sănătății. Și atunci, în mod normal, ar trebui să se răspundă la telefon, să dea informațiile, să gestioneze situația. Ce se așteaptă de la DSP? Ancheta epidemiologică, anumite analize și decizii privind cazurile din județele lor, analiza pe zonele care sunt focar, măsurile care se recomandă acolo, inclusiv carantinarea localităților”, a explicat Raed Arafat, detaliind cum se iau mai departe deciziile, de la nivel local până la nivel național, și care sunt instituțiile implicate. 

Directorul DSP, explicație șocantă în direct: „Eu am închis acum trei apeluri simultan, pentru că...”

Într-un final a răspuns la telefon directoarea adjunct a DSP București, care a explicat că sunt depășiți de numărul de apeluri telefonice.

„Eu în jurul meu am trei telefoane, colegele mele au alte trei. Eu am închis acum trei apeluri simultan, pentru că nu mai dovedeam să fac față”, a explicat medicul.

„În acest moment, noi avem o linie de gardă cu trei persoane, medici și asistenți, care răspund la toate apelurile telefonice în ordinea în care ordinea în care acestea se preiau. În același timp, în fiecare gardă se fac derogări, se fac internări ale pacienților, se utilizează toate resursele noastre pentru a găsi locuri de internare în spital. Sunt foarte mulți oameni care apelează numerele de telefon ale DSP-ului. După ora 16:30, când se termină programul obișnuit și se intră pe linie de gardă, se răspunde la numerele de telefon de pe call-center, nu și la numerele de telefon care sunt ale sectoarelor. Nu avem suficienți oameni care să răspundă în continuare și la aceste numere de telefon”, a explicat Florentina Iacobi.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate