Motivul real pentru care Elena Udrea are interzis în România! Declaraţiile oficiale: "Va rămâne în Costa Rica până când..."

Autor: A.N.C.
 
Elena Udrea nu are voie să intre în România câtă vreme în Costa Rica se discută cererea pentru refugiat politic. 
 
Fostul ministru îşi continuă planul iniţial, de a obţine statut de refugiat politic.
 
”Pentru Elena Udrea nu prezintă interes plecarea din Costa Rica dacă ar fi să ne gândim la scopul ei iniţial, acela de a fi azilantă politică în acest stat, chiar dacă în acest moment este liberă să se mişte fără nici o restricţie.
Cererea de azil nu poate fi luată în considerare fără posibilul azilant şi fără o audiere a acestuia, fapt pentru care, dacă încă îşi urmează planul, va rămâne în Costa Rica şi va plusa pe ideea urmăririi penale politice din România”, a precizat pentru Click avocatul Adrian Cuculis.
 

 

 
Acelaşi lucru se aplică şi în cazul Alinei Bica. Ambele au fost arestate preventiv în Costa Rica, pe 3 octombrie, în baza unor mandate Interpol emise la cererea autorităţilor din ţara nostră. Fiind eliberate pe 24 decembrie, după ce judecătorii de la Înalta Curte au suspendat condamnările lor.
 
”Nu pot sub nici o formă să iasă din Costa Rica atâta timp cât există aceaste cereri.
Este un caz complex, dosarele lor au împreună 4.000 de pagini. S-a demonstrat prin ce s-a întâmplat în ultimele zile că nu este o decizie ce se putea lua foarte uşor, dar sperăm să se lămurească totul şi să se rezolve solicitările cât mai rapid. Din punctul meu de vedere, elementele, informaţiile, tot ce s-a întâmplat în ultimul timp, le va permite autorităţilor să ia în sfârşit această decizie. În cazul Alinei Bica, ea a înregistrat solicitare în ianuarie, anul acesta, iar Elena Udrea în martie.
La Elena Udrea este şi un caz special, despărţirea de fiica ei născută prematur. Legal, dacă mă întrebaţi pe mine, nu trebuia ca ele să fie arestate având în vedere că sunt solicitante de azil politic, iar asta arată că nu a existat niciodată riscul de fugă în cazul lor. Fără nici o îndoială, dorinţa Elenei Udrea şi a Alinei Bica este de a primi statut de refugiat politic în Costa Rica.
Având în vedere tot ce s-a întâmplat, trebuie să informăm acum Comisia care are în vedere cererile lor. Le vom trimite documentele oficiale pe care le-am primit, adică acelea care au dus, iată, la eliberarea Elenei Udrea şi Alinei Bica”, a precizat apărătorul Elenei Udrea din Costa Rica, Vanessa Leandro, pentru România tv.
Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Doliu în lumea muzicii! Un mare compozitor a murit

Vedete de la noi aflate la un pas de erupţia vulcanului Etna! S-au pozat cu vulcanul fumegând în spate EXCLUSIV

Disperare pentru familia lui Tudor, băiatul de 15 ani dispărut fără urmă de o lună

Horoscop Zilnic Miercuri 21 Aprilie 2021: Racii se bucură de o zi productivă, Săgetătorii se confruntă cu o tensiune copleșitoare

Diana Șoșoacă și-a ieșit din minți. Depune plângere penală: Să-l rețină pe domnul Cîțu imediat. E o amenințare cu moartea

SCANDAL MONSTRU! Dosar penal pentru Laura Cosoi. De ce este acuzata fosta iubita a lui Smiley

Istorie secretă. Rușii trimit la București un ambasador „killer”. Dezvăluiri din dosarele CIA

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies