kanald.ro
Mozzarella de post. Cea mai simplă și rapidă rețetă
Mozzarella de post. Cea mai simplă și rapidă rețetă
Diverse
Iată cum poți face mozzarella de post ușor și rapid la tine acasă!
Mozzarella este o brânză italiană din lapte de bivoliță sau de vacă, cu pastă filată. Însă, dacă ești vegan sau vrei să ții post, poți înlocui laptele de origine animală cu cel vegetal. Iată una dintre cele mai simple și rapide rețete de mozzarella de post!
Mozzarella de post este alternativa perfectă atunci când ești vegan ori îți dorești să respecți perioada postului.
Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și cum se prepară!
Mozzarella de post. Cea mai simplă și rapidă rețetă
Citeste si: 5 rețete de clătite de post. Sunt delicioase si ușor de preparat
1. Primul pas pentru a face mozzarella de post acasă este să lași la scurs nucile caju. După aceea, pune-le în blender împreună cu 1 1/3 cană de apă, zeama de lămâie, oțetul de mere, sarea și amidonul de tapioca.
2. Omogenizează acest amestec cu blenderul setat pe intensitate maximă, apoi transferă conținutul într-o crăticioară.
3. Fierbe amestecul pe foc mic amestecând mereu cu o spatulă.
4. După ce se încheagă bine și capătă textura specifică mozzarellei, poți opri focul și poți scoate într-un bol.
5. Se servește imediat sau o poți lăsa la rece până la momentul servirii.
Sfat: dacă dorești să folosești mozzarella vegană la gătit, este bine să o prepari chiar înainte de a o utiliza.
Mozzarella vegană, așa cum am precizat, este aliatul perfect atunci când din diverse motive nu poți consuma mozzarella de origine animală. Aceasta, alături de celelalte sortimente de brânză vegană precum: parmezan ras vegan, brânză cheddar vegană, brânză afumată vegană sau Vegalloumi, brânză vegană pentru grill, au o multitudine de beneficii pentru organismul nostru.
Citeste si: Cum să faci lapte vegetal acasă. Cea mai simplă rețetă
Mai exact, brânzeturile vegane au o cantitate mult mai mică de colesterol și grăsimi decât alternativele de origine animală. Acest lucru reduce riscul de a dezvolta obezitate, diabet, probleme cardiace și unele tipuri de cancer. Totodată, brânzeturile vegane conțin între 8.5 și 19 g de proteine per porție. Așadar, sunt o sursă importantă de proteine.
Alt avantaj al consumului de brânză vegană este aportul ridicat de minerale, precum fosforul și potasiul, care sunt foarte necesare atât pentru funcționarea corectă a sistemului nervos, cât și pentru menținerea mușchilor în stare optimă.