Mungiu si filmul sau, "După dealuri", elogiati in "Le Figaro". Vezi ce spun francezii!

Cristian Mungiu continua sa ii entuziasmeze pe criticii de film din Franta, iar cel mai recent lungmetraj al sau, "Dupa dealuri", a fost elogiat intr-o cronica publicata pe site-ul lefigaro.fr.

Distribuie pe:

"Regizorul Cristian Mungiu isi onoreaza arta. Cinema-ul pare sa fi fost creat pentru el. "Dupa dealuri" este un miracol" - acestea sunt cuvintele cu care criticul de film Eric Neuhoff isi incepe articolul elogios.

Pentru filmul "Dupa dealuri", Cristian Mungiu a primit premiul pentru scenariu la Festivalul de la Cannes 2012, in timp ce Cristina Flutur si Cosmina Stratan au primit premiul pentru interpretare. Recent, lungmetrajul "Dupa dealuri" a castigat marele premiu al sectiunii "Filmmakers of Tomorrow" - FEDEORA la Festivalul International de la Haifa, trofeu acordat de un juriu desemnat de Federatia Criticilor de Film din Europa si Zona Mediteraneana. Totodata, "După dealuri" a fost desemnat cel mai bun film la Festivalul de la Vukovar (Croatia) si la Herceg Novi (Muntenegru).

"Dupa dealuri" este propunerea Romaniei la Oscar, la categoria "cel mai bun film intr-o limba straina.
Regizorul Cristian Mungiu a castigat Palme d'Or la Festivalul International de Film de la Cannes in 2007, cu filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile".


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate