Mutările pe tabla de şah a Ministerului Educaţiei: ce se întâmplă cu examenul de BAC şi Evaluarea Naţioală?

În plin an şcolar, Ministerul Educaţiei vrea să schimbe structura examenului de Bacalaureat şi a Evaluării Naţionale pentru clasa a VIII-a.

Autor: A.V.

Modificările presupun introducerea subiectelor de tip grilă. Iniţiativa a stârnit nemulţumiri printre elevi, dar şi printre profesori.

Noile modele de subiecte au fost publicate recent pe site-ul Ministerului Educaţiei şi retrase câteva ore mai târziu, semn că nici oficialii nu ştiu prea bine cum vor să organizeze examenele în acest an şcolar.

Ideea acestei modificări a venit din dorinţa de a nu mai exista diferenţe mari de note între cele obţinute la evaluările iniţiale şi cele de după contestaţii.

Măsura îi nemulţumeşte, însă, pe elevi, care o consideră nedreaptă.

”Nu ar fi corect. Atunci când faci rezolvarea corectă, demonstrezi că ştii lucrul respectiv, aşa poţi să copiezi sau să pui la nimereală, ca să nimereşti”, a declarat un elev.

Legislaţia în vigoare nu permite schimbarea structurii examenului în timpul anului şcolar. Însă, modificările ar urma să fie puse în aplicare începând de anul viitor.

”Nu ne dorim introducerea acestui tip de evaluare în acest an, pentru că deja anul şcolar a început de două luni de zile, iar dacă faci modificări în timpul anului, îi vom bulversa pe copiii noştri”, a spus Eugen Ilea, Vicepreşedinte al FNAP.

Nici profesorii nu sunt de acord cu schimbările, mai ales că cei de la Ministerul Educaţiei nu s-au consultat cu nimeni până acum, conform Ştirile Kanal D.

”Am dat o serie de simulări pentru Bacalaureat, am cheltuit bani, resurse. Timpul costă bani, aşa cum ştim şi practic devine nerelevant ceea ce s-a întâmplat în primăvară”, a spus Cornelia Popa Stavri, Secretar de stat FSLI.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Veste groaznică despre Nelu Ploieşteanu! Probleme grave de sănătate! Artistul, imobilizat la pat

Tristan Tate s-a făcut de râs pe internet. Detaliul ruşinos observat de internauţi în fotografia fostului iubit al Biancăi Drăguşanu

Să nu bagi asta niciodată în cuptorul cu microunde! Este risc de explozie

4 zodii fac compromisuri grave, ca să câștige bani sau să fie promovați. Berbecii își doresc atât de mult să fie promovați, încât vor lua o decizie neașteptată

Volodimir Zelenski VA FI ÎNLOCUIT! Undă de șoc în război. Nimeni nu se aștepta

Beni nu a fost prezent la nunta Getuței Sterp. Mama Geta a clarificat situația în timpul petrecerii

Patrick Moratoglou, antrenorul Simonei Halep, scene incredibile: „Am lovit-o”

Doliu în sportul românesc! Un fost campion a fost găsit împușcat în cap, la Otopeni

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies