N-o sa-ti vina sa crezi, dar cartile pot sa si omoare! Uite cinci carti care au provocat milioane de decese! 

Fie ca au fost scrise de minti criminale sau ca au fost interpretate si puse gresit in aplicare, o serie de carti au condus, de-a lungul istoriei, la milioane de morti.

Distribuie pe:
fara descriere
ImpactNews a realizat un top al celor mai periculoase carti, pe care vi-l prezentam si noi.
”Malleus Maleficarum” - Heinrich Kramer şi Jacob Sprenger, 1486
”Malleus Maleficarum” (”Ciocanul Vrajitoriei”) a servit drept manual pentru vanatorii de vrajitoare si pentru judecatorii Inchizitiei. Intre 1487 si 1669, 36 de editii ale cartii au fost tiparite si, timp de secole, ”Malleus Maleficarum” a reprezentat o sursa a persecutiilor.
”Principele” - Niccolo Machiavelli, 1532
Legendara carte a lui Machiavelli a fost sursa de inspiratie pentru nenumarati tirani de-a lungul ultimelor cinci secole în Europa. Printre cei care au fost inspirati de ”Principele”, se numara Stalin (6-20 de milioane de victime), Hitler (8-12 milioane de victime), Mussolini (300.000 de victime) si Napoleon (3-6 milioane de victime).
Manifestul Partidului Comunist - Karl Marx şi Friedrich Engels, 1848
Desi numeroase dintre ideile exprimate de Marx si Engels par viabile, conturand o societate apropiata de una ideala, ”Manifestul Partidului Comunist” a inspirat unul dintre cele mai brutale regimuri ale istoriei, ducand la sărăcie, suferinta si moarte.
”Protocoalele Inteleptilor Zionului” - Necunoscut, 1903
Cartea reprezinta o brosura care a circulat in intreaga Europa la inceputul secolului al XX-lea, continand aşa-zise planuri de dominatie mondiala intocmite de evrei. Brosura a fost folosita si spre starnirea urii de rasa.
”Mein Kampf” - Adolf Hitler, 1925
Presupusa superioritate a rasei ariene si anti-semitismul acerb au condus la un numar cuprins intre 8 si 12 milioane de victime, executate sau deportate catre lagarele de concentrare din Germania, Polonia sau Basarabia.

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate