Narcisism fatal: Oameni care au murit făcându-şi selfie-uri

Încercarea de a realiza cea mai bună fotografie de postat pe reţelele sociale îi poate determina pe oameni să facă lucruri nebuneşti. Pentru a obţine cât mai multe aprecieri, unii se expun inutil la pericole şi ajung chiar să-şi piardă viaţa.

Distribuie pe:

Autor: M. B.

 
O echipă de cercetători de la Institutul „All India” de Ştiinţe Medicale a monitorizat ştirile privind decesele survenite în astfel de circumstanţe în perioada octombrie 2011 – noiembrie 2017. Cercetătorii au descoperit că, în acest interval, 259 de oameni din lumea întreagă au murit în timp ce îşi făceau selfie-uri.
 
 
Acest raport defineşte decesele legate de selfie-uri ca fiind „orice moarte accidentală care survine în timp ce sunt realizate fotografii de
tip selfie.” Mai îngrijorător este faptul că studiul relevă o tendinţă ascendentă a frecvenţei acestor tragedii. În 2011 au existat trei astfel de decese, în 2013 – două. Însă, pe măsură ce reţelele sociale precum Instagram şi Snapchat au crescut în popularitate, a crescut şi numărul deceselor provocate de selfie-uri. Apoi, în 2016 şi 2017, selfie-urile au făcut 98, respectiv 93 de victime. Cel mai mare număr de astfel de decese în această perioadă de şase ani s-a înregistrat în India. Practic, în această ţară s-au produs 50% dintre tragedii.
 
 
Apoi, în 2016 şi 2017, selfie-urile au făcut 98, respectiv 93 de victime. Cel mai mare număr de astfel de decese în această perioadă de şase ani s-a înregistrat în India. Practic, în această ţară s-au produs 50% dintre tragedii. Rusia, SUA şi Pakistan completează primele patru locuri din top.
Conform studiului, cei mai mulţi dintre cei care şi-au pierdut viaţa aveau sub 30 de ani.
 
 
„De obicei, tinerii şi turiştii sunt cei mai afectaţi, din cauza dorinţei de a fi cool, de a posta fotografii pe reţelele sociale şi de a primi răsplata sub formă de like-uri şi comentarii”, au relatat cercetătorii.
 
 
Citeşte continuarea pe INCREDIBILIA.RO.
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Mesaj cutremurător al soţului dansatoarei moarte! Ce a spus Andrei Jivan la miezul nopţii: ”Sunt şocat încă şi îmi pare rău că nu am răspuns la fiecare în parte! Sau la unele...

Horoscop zilnic DUMINICĂ 11 NOIEMBRIE 2018. Energii mixte, suntem ba sus, ba jos!

Tonciu a început să urle în casă,în miez de noapte.Ce i-a făcut soțul

Horoscop Zilnic Marți 19 Ianuarie 2021: Leii vor primi niște vești bune, Săgetătorii vor face progrese în cariera lor

Horoscop 19 ianuarie. Marți pe muchie de cuţit pentru o zodie: Se pot întâmpla evenimente neprevăzute

Ce înălțime are Culiță Sterp? Este cel mai înalt concurent de la Survivor România și îl depășește chiar și pe președintele Klaus Iohannis

Sfântul Macarie cel Mare – Calendar creștin ortodox: 19 ianuarie

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies