NATO, anunțul care vizează direct România! „Ne confruntăm cu o nouă realitate pentru securitatea noastră!” Se va întâmpla în următoarea perioadă

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a făcut anunțul în urmă cu puțin timp, în cadrul summit-ului de la Bruxelles.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Pacea din Europa a fost compromisă, iar de circa o lună de zile se aud sirenele de război. Totul, după ce Putin a ordonat armatei sale să invadeze Ucraina. Occidentul nu a intervenit cu ajutor militar, dar a impus un pachet de sancțiuni dure pentru Rusia, menit să-i destabilizeze economia, iar efectele au fost aproape instante.

Cu toate acestea, liderul de la Kremlin nu a încheiat focul, ci a amenințat lumea întreagă cu armele nucleare. 

În aceste momente, la Bruxelles are loc un summit cu toți membrii alianței nord-atlantice, unde Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO a declarat că, pentru a întări securitatea din partea de Est a Europei, va înființa patru noi grupuri de luptă în România, Bulgaria, Ungaria și Slovacia.

„Liderii NATO vor decide la summitul lor mâine să consolideze poziţia de apărare cu patru noi grupuri de luptă în Bulgaria, în România, în Ungaria şi în Slovacia, aducând la opt grupările tactice desfăşurate de la Marea Baltică la Marea Neagră.

Mă aştept ca liderii să convină întărirea poziţiei NATO în toate domeniile, cu creşteri majore în partea estică a Alianţei la sol, în aer şi pe mare.

Ne confruntăm cu o nouă realitate pentru securitatea noastră, aşa că trebuie să ne resetăm poziţia de apărare şi descurajare pe termen mai lung”, a declarat Jens Stoltenberg înaintea summit-ului NATO de la Bruxelles.

Citeste si: În ce stare se află Nikita de România, după ce a ajuns în comă la spital! Decizia luată de medici- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Lavrov: "Va fi o ciocnire directă între forţele ruse şi cele ale Alianţei Nord-Atlantice"

Serghei Lavrov a anunțat că, dacă Polonia va desfășura misiunea de pace internațională pe teritoriul Ucrainei, așa cum încă se vorbește, atunci Rusia va considera această decizie ca fiind o declarație de război și va acționa ca atare. 

„Colegii noştri polonezi au declarat deja că acum va avea loc un summit NATO şi că este necesar de trimis trupe de menţinere a păcii în Ucraina. Sper că ei înţeleg despre ce este vorba. Va fi o ciocnire directă între forţele ruse şi cele ale Alianţei Nord-Atlantice, pe care nu numai că toată lumea dorea să o evite, dar mai şi spuneau că aşa ceva nu ar trebui să aibă loc, în principiu.”, a transmis Lavrov potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Citeste si: Lovitură dură pentru Putin! Rusia, pe cale să fie exclusă din grupul celor mai mari economii ale lumii

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a avut o reacție tranșantă privind dorința pe care Polonia vrea să și-o exprime în cadrul summitului NATO, de la Bruxelles.

Citeste si: Rusia amenință NATO! Scenariul sumbru ar avea loc chiar pe teritoriul Ucrainei: „Va fi o ciocnire directă”

Orice posibil contact între militarii noștri și militarii NATO poate duce la consecințe destul de ușor de înțeles, care sunt greu de reparat.", a precizat Peskov, potrivit CNN.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Mesajul unui soldat ucrainean aflat pe front, pentru români: "Vă mulțumim pentru că aveți grijă de femeile și copiii noștri"

Cum reușesc Forţele pentru Operaţii Speciale ale Ucrainei să umilească armata rusă. Iată cum au fost antrenați militarii ucraineni

Doi suceveni au vrut să vadă cu ochii lor dacă războiul există și au mers în Kiev: "A început să se bombardeze lângă noi"

5 zodii dau lovitura. Berbecii vor obține o reușită importantă

NENOROCIREA care s-a abătut asupra României. Aceste zile sunt critice. Au ANUNȚAT OFICIAL

Vlăduța Lupău a născut un băiețel! Ce nume unic i-a ales micuțului său

Un alt produs consumat de români în cantități industriale devine lux. La ce preț a ajuns

Dan Petrescu, DEMIS de la CFR Cluj – Mirel Rădoi pregătit să-i ia locul – Planul lui Neluțu Varga după ce a făcut o criză de nervi

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies