Nea Mărin, în lacrimi

Nea Mărin

Vedete

Nea Mărin a izbucnit în lacrimi, în propria emisiune! Coregraful nu s-a mai putut stăpâni: "Parcă îi văd pe toți"

Ce l-a emoționat atât de tare pe Nea Mărin? Coregraful a izbucnit în lacrimi, în fața camerelor de filmat.

Nea Mărin a rememorat amintiri din copilărie într-una dintre edițiile emisiunii pe care o prezintă. Ajuns la o șezătoare, împreună cu Jador și Maria Buză, celebrul coregraf a fost impresionat de modul în care se păstrează tradițiile în unele zone ale țării și nu și-a mai putut stăpâni lacrimile.

Citește și: Nea Mărin, enervat la culme de Jador! Cei doi și-au declarat "război", în fața camerelor de filmat: "M-am speriat rău!"

Nea Mărin, cu ochii în lacrimi la TV: "M-ați făcut să îmi amintesc de copilărie, parcă îi văd pe toți, așa ne adunam"

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că Nea Mărin este adeptul a tot ceea ce înseamnă tradiții. Coregraful, care a îndrumat până acum sute de tineri pentru a duce mai departe cele mai cunoscute dansuri populare românești, se emoționează de fiecare dată când vine vorba de obiceiurile străvechi. De data aceasta, Nea Mărin a ajuns, cu întreaga lui echipă, în mijlocul unei șezători, iar atmosfera l-a copleșit.

Amintirile din copilărie, dar și un cântec din folclor, interpretat de Jador, l-au făcut pe bărbat să lăcrimeze, în fața camerelor de filmat: "Mi-am adus aminte câte lucruri frumoase se întâmplau în șezători. Era cea mai mare plăcere a mea când zicea bunica: mergem la clacă. Așa i se zicea în sud. Se depănau toate amintirile. Ajungeau la tot felul de subiecte. Și mi-am adus aminte de copilărie.

Am avut ocazia să învăț să joc.

Știu un joc care se numește vârtelniță. Era numai de bărbați jucat. Probabil că s-au inspirat din ce vedeau la război (cel de cusut n.r). Acolo se întâmplă niște ritmuri, că totul e ritm. Am văzut în șezători, la bătrâni.", a povestit Nea Mărin, în emisiunea pe care o moderează.

Nea Mărin, în lacrimi

Nea Mărin

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Nea Mărin și Alex Leonte, primele reacții după ce au aflat că Theo Rose și Anghel Damian urmează să devină părinți: „Dacă femeile de acum ar avea și mintea celor de odinioară...”

Coregraful a mărturisit că una dintre cele mai mari dorințe ale lui este aceea de a duce tradiția mai departe: "Aș fi cel mai fericit om să văd că merge mai departe tradiția. M-ați făcut să îmi amintesc de copilărie. Parcă îi văd pe bunicul, pe bunica, mama, tata, parcă îi văd pe toți, așa ne adunam...", a mai spus Nea Mărin.

Nea Mărin emisiune

Nea Mărin

[Sursa foto: Captură YouTube]