Nea Nae s-a trezit la 6 dimineața, ca în fiecare zi din ultimii 28 de ani. Ceva se schimbase fundamental însă în viața lui. Când l-a întrebat soția de ce s-a sculat atât de devreme, răspunsul lui a fost uluitor!

Povestea lui Nea Nae, fost comandant al Pompierilor, este impresionantă. În ultimii 28 de ani acesta s-a trezit mereu la 6 dimineața.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

fara descriere

In articol:

Ceva se schimbase însă fundamental în viața lui: Nea Nae ieșise la pensie. 

Ca de obicei, s-a trezit la ora 06:00 dimineața și a avut grijă să nu își trezească soția. Atunci când ea l-a întrebat de ce s-a trezit atât de devreme, răspunsul lui Nea Nae a fost uluitor: "Merg să mă bărbieresc. Intru de tură". Bărbatul uitase că ieșise la pensie. Povestea lui Nea Nae face furori pe contul de Facebook al MAI, acolo unde a fost publicată.

Povestea lui Nea Nae

"S-a trezit la ora 6, ca în fiecare zi. S-a ridicat din pat ușor, să nu-și trezească soția, dar ea era deja trează:
- Ce faci, Nae? De ce te-ai trezit la ora asta?
- Merg să mă bărbieresc. Intru de tură.
În acel moment a simțit cum e luat de mână. 
- Nae, știu că de-o viață faci același lucru, dar … tocmai te-ai pensionat! Acum e timpul să trăiești și pentru tine. E timpul să trăiești și pentru noi!
Timp de 28 de ani, Nicolae Dinu a urmat cu sfințenie același ritual. Se trezea la ora 6, se bărbierea și ajungea la unitate de fiecare dată mai devreme...
- Poate e nevoie de mine, își spunea el.
Mare parte din acești ani a fost comandant de echipaj pe descarcerare, poate cea mai grea parte din meseria de pompier. Pe chipul lui se pot citi urmele tragediilor văzute la sutele de accidente la care a intervenit. 
Nu mai știe exact câte persoane a salvat sau de câte ori a plâns de durere că nu a putut face mai mult pentru cei accidentați, dar știe că a existat un moment când a plâns de fericire. A fost ziua în care a fost oprit pe stradă de un bărbat și de băiatul lui.
- Tati, el este omul care mi-a salvat viața. Când îl mai vezi să-i spui “Sărut mâna, nea Nae!”.
Pentru toată cariera ta, pentru modul exemplar în care ți-ai ajutat semenii, pentru felul în care iubești oamenii, îți mulțumim și-ți spunem și noi... SĂRUT MÂNA, NEA NAE!
Ne aplecăm cu respect în fața ta și iți dorim sănătate și pensie.. luuuuuuuuungă!

P.S.:Sâmbătă, Nea Nae a trecut totuși pe la fostul loc de muncă... poate aveau nevoie de el!", a fost textul devenit viral publicat pe contul de Facebook al MAI.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate