WOW

Nelson Mondialu a fost abandonat de mama in casa de copii si a fost salvat de... tatal sau! IATA povestea vietii celui mai "simpatic" interlop

Nelson Mondialu e un interlop din Cluj care nu are nici o problema cand vine vorba sa se prosteasca sau sa faca show in fata camerelor de filmat. Povestea vietii lui a fost pana acum o enigma.

Distribuie pe:

Nelson are o pasiune pentru bijuteriile de aur facute pe comandaCine ar fi crezut ca "efervescentul" Nelson Mondialu, care pare sa nu aiba vreo grija a avut o viata grea? Conform siteului care ii poarta numele, Nelson s-a nascut in 16 iulie 1963. Numele e o combinatie intre prenumele mamei si al tatalui: Nelu si Sonya. "Bunica fiind pocaita a avut pretentia sa-mi spuna Simone", a scris Nelson intr-o scurta autobiografie.

Viata nu a fost roz pentru cel, care acum se "inveleste" in bancnote de 500 de euro si se chinuie sa faca fata bijuteriilor greoaie.
"Tata era taxator pe autobuz facea cursa Cluj-Dej. Asa a intalnit-o pe mama. Toti tiganii din cartier spuneau ca a fost foarte frumoasa, toti se minunau de frumusetea ei, chiar daca ea era romanca. Bine, si tata era barbat bine si aratos. Dupa 6 luni de cand m-am nascut, tata a fost arestat 8 luni pentru ultraj, eu am ramas singur cu mama. Dar ea avea 16 ani si, din anumite motive, cind tata s-a intors din puscarie, s-au despartit, iar prin lege m-a luat ea. N-a putut insa sa ma intretina singura, asa ca m-a bagat la casa de copii. Tata auzind a facut totul sa ma scoata si sa ma creasca el. A si reusit, asa ca de la virsta de 1,2 luni pana la 18 ani am fost in grija lui. In tot acest timp n-am mai auzit nimic Sonya", mai povesteste Nelson.

Inca din scoala generala Nelson s-a tinut de glume. Profesorii sau parintii altor copii il luau la bataie pentru ca facea tot felul de prostii, insa colegii il iubeau pentru ca ii facea sa rada.

Doua personaje cheie din Cluj: primarul Emil Boc si interlopul Nelson Mondialu' !Anii au trecut, tatal sau a reusit sa aduca familia pe linia de plutire, financiar vorbind, pentru ca omul se ocupa cu bisnita cu aur. Nelson facea box, iar sportul il ajuta sa treaca clasa, insa la 16 ani, cand era la liceu era deja expert in furturi. "Spargeam masini, am facut si inselatorii. Imi aduc aminte ca mergeam la hotel Alpina in Poiana Brasov si vindeam tinichele la chelneri, spunand ca-s bijuterii de aur. Pe multi i-am ars asa", se confeseaza Nelson.

Intr-un final i s-a infundat si a fost prins de politisti. In 1984 a fost inchis la Tulcea, unde a stat pana in 1987. Restul povestii ramane un mister.
Cum a ajuns atat de bogat si atat de nepasator incat se expune fara retinere cu zeci de mii de euro pe care fie ii foloseste pentru a imbodobi pomul de Craciun sau pentru a-si acoperi corpul gol ramane un mister...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerie foto 
Setări confidențialitate