Nelu Iordache de la extaz la agonie! Perioada de glorie a afaceristului anchetat de DNA e doar o amintire frumoasa...

Nelu Iordache s-a nascut in urma cu 44 de ani, in Adunatii Copaceni, judetul Giurgiu, a treia comuna din sudul Capitalei, pe drumul spre Giurgiu. Afaceristul a avut adevarate perioade de glorie, inca din anii 90. Cosmarul a inceput odata cu criza si s-a accentuat anul trecut, cand Iordache a pus "lacatul" pe mai multe afaceri din care abia daca si-a recuperat investitia.

Distribuie pe:

fara descriere

Nelu Iordache a investit in transporturi aeriene fiind primul afacerist care a adus conceptul low-cost in Romania. Asa a luat nastere Blue Air. A urmat Direct Aero Services, cu doua divizii: transport intern si transport bussines. Lucrurile au luat-o in directia buna, intrucat Romstrade, firma de asfaltari a afaceristului giurgiuvean incepuse sa castige importante contracte de infrastructura. In urma cu cativa ani, holdingul lui Iordache isi completa portofoliul cu inca o afacere: ferma cu fructe bio: "La Livada".

Verii lui Iordache nu o duc nici ei rau. Mai multe terenuri din jurul Adunatii Copaceni, unde e cartierul general al "clanului" au fost cumparate de ei. Proiectul viitoarei autostrazi, dar mai ales aeroportul anuntat cu surle si trambite de ani de zile au fost ingredientele care au umflat pretul terenului in zona. Teren detinut "de cine trebuie"... Chiar daca o aerogara in acea zona, ideea veche a comunistilor, inca din anii 70, ar ridica mult zona de sud a Bucurestiului, proiectul e inca pe hartie!
Declinul lui Iordache a inceput din 2009. Reduceri mari de personal in toate companiile, comenzi de avioane anulate, Direct Aero Services inchisa si flota vanduta si un profit din ce in ce mai schiop al Romstrade. De exemplu, profitul din 2009 al Romstrade era de peste 31 de milioane de euro! Astfel, Iordache a intrat in clubul select al "Regilor asfaltului"! Coroana regelui a inceput sa se clatine, insa, rau de tot! Anul trecut, profitul Romstrade era de numai 2,6 milioane de euro! Ancheta procurorilor vizeaza o asociere a Romstrade la autostrada Arad-Nadlac, Iordache fiind "turnat" chiar de asociatii portughezi care au reclamat gestionarea unor bani europeni.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate