Nelu Iordache isi va petrece Craciunul dupa gratii

Nelu Iordache vrea sa fie liber de sarbatori. El a fost adus azi la Curtea de Apel Bucuresti unde le-a cerut judecatorilor sa-l puna in libertate. Procurorii s-au opus insa spunand ca Iordache a comis infractiuni grave.

Distribuie pe:

fara descriereNelu Iordache, supranumit "Regele asfaltului""Acuzatiile sunt nefondate. Nu exista acte originale care sa dovedeasca acuzatiile. Solicit punerea si cercetarea in libertate", a declarat Nelu Iordache in fata judecatorilor.

Procurorul DNA a cerut insa ca Iordache sa ramana dupa gratii. "Am reusit sa demonstram ca cei 25 de milioane de lei au fost deturnati. Asta nu inseamna cu certitudine ca restul banilor nu au fost deturnati. Ramane de stabilit. Daca il lasam in libertate exista riscul sa mituiasca functionari pentru a ingreuna cercetarile", a spus procurorul DNA in fata magistratilor.  Instanta a ramas in pronuntare privind recursul lui Iordache declarat impotriva sentintei Tribunalului Bucuresti care a decis arestarea lui preventiva pentru 29 de zile, decizie luata pe 2 decembrie. Nelu Iordache este  acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie de fals in inscrisuri sub semnatura privata si delapidare in legatura cu derularea de catre firma sa, SC Romstrade SRL, a unui contract cu fonduri europene.

Nelu Iordache a fost retinut pe 1 decembrie pentru savarsirea infractiunilor de schimbare fara respectarea prevederilor legale a destinatiei fondurilor europene, in forma continuata, delapidare, in forma continuata, folosirea cu rea credinta a creditului societatii, in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (27 acte materiale), spalare de bani.

Potrivit DNA, in calitate de administrator al Romstrade, Nelu Iordache a schimbat, fara respectarea prevederilor legale, destinatia sumei de 25 de milioane de lei, bani incasati in vederea proiectarii si executiei lucrarilor la primul tronson din autostrada Nadlac - Arad, lucrarea fiind finantata in proportie de 85% din fondul de coeziune al Uniunii Europene.

Dupa-amiaza, judecatorii au hotarat ca Nelu Iordache sa ramana in arest. Astfel, el isi va petrece Sarbatorile dupa gratii.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate