"Nelu Iordache spunea ca treaba o faci cu hotii" - EXCLUSIV! O fosta angajata Romstrade face dezvaluiri incredibile despre activitatea firmei "regelui asfaltului"

O fosta angajata a lui Nelu Iordache, de la compania Romstrade, a facut in exclusivitate pentru WOWbiz.ro dezvaluiri despre modul in care se desfasura activitatea in aceasta firma. ##VIDEO9293##

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descriereNelu Iordache, supranumit "Regele asfaltului"Nelu Iordache, administratorul firmei Romstrade, este retinut de DNA intr-un dosar in care este cercetat pentru deturnare de fonduri. Zilele trecute, compania a intrat si in insolventa.

Firma administrata de Nelu Iordache a fost, de-a lungul timpului, castigatoarea a mai multor licitatii pentru construirea unor sosele in tara noastra, banii fiind alocati de la bugetul de stat sau din fonduri UE. Acum, Nelu Iordache este cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii acordati de UE pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad, delapidare, fals in inscrisuri si spalare de bani. Intrebarea care se pune avand in vedere ca DNA a cercetat activitatea firmei Romstrade este de ce doar Nelu Iordache este acuzat. Raspunsul pe care ni l-a dat o fosta angajata este unul socant: “Doar semnatura lui Nelu Iordache apare in acte, pe orice contract, document si factura. Va puteti inchipui ca directorul general si directorul  financiar nu au semnat nimic, nici un act de la numirea lor pana acum?!”.

Supranumit "regele asfaltului" datorita numarului mare de licitatii privind asfaltarile pe care le-a castigat, Iordache le spunea apropiatilor din firmele sale: "Treaba o faci doar cu hotii!". Asa sustine o fosta angajata Romstrade care a acceptat sa rupa tacerea si sa povesteasca pentru WOWbiz.ro, sub protectia anonimatului, cum se desfasura activitatea si cum dispareau, din companie, banii veniti de la bugetul statului sau de la UE.

Referitor la circuitul banilor in firma, fosta angajata a declarat: “Pentru a se obtine fonduri se scoteau facturi masluite, care erau stampilate si datate cu ziua respectiva. Apoi, cu banii decontati pe aceste facturi se plateau datoriile firmei in loc sa fie folositi pentru proiectul pentru care statul sau UE ii alocase”.

Pentru a fi platiti, furnizorii de materiale pentru constructia soselor trebuiau “sa cotizeze”: “Furnizorii erau platiti in functie de comisioanele pe care le dadeau celor de la conducere. In Romstrade se faceau plati doar catre acei furnizori care dadeau persoanelor din conducere 20% din fiecare plata. Si erau destui cei care acceptau aceasta oferta, pentru ca decat sa nu-ti iei nici un ban, mai bine iti luai cu 20% mai putin”.  Dar asta nu ea singura modalitate in care “se pierdeau” banii din firma lui Nelu Iordache. “Am descoperit pe lista furnizorilor, firme care nu aveau de ce sa lucreze cu o companie de constructii. De exemplu, tin minte ca era o firma din Voluntari care avea obiect de activitate import-export de legume si fructe. Si catre firma asta se faceau niste plati uriase”, a declarat fosta angajata Romstrade.

In conditiile in care in firma lui Nelu Iordache castiga licitatie dupa licitatie, cei circa 1.500 de angajati erau mereu platiti cu intarziere. “Romstrade are o multime de procese acum cu fosti angajati, care nu si-au primit salariile. Sunt multi oameni care au plecat de acolo si nu si-au primit drepturile salariale. De altfel, in companie, salariile intotdeauna se plateau ca intarziere”, a afirmata femeia.

Vineri, Nelu Iordache va afla daca isi va petrece Sarbatorile acasa sau tot in arestul Politiei Capitalei. Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti vor stabili pe 14 decembrie daca administratorul de la Romstrade va fi cercetat in libertate


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate