Nelu Ploieşteanu biografie: unde s-a născut, carieră, soţie, copii

Nelu Ploieşteanu biografie: unde s-a născut, carieră, soţie, copii. Artistul a murit pe 2 aprilie 2021.

Nelu Ploieşteanu
Autor: Elena Popescu

In articol:

Nelu Ploieşteanu biografie: unde s-a născut, carieră, soţie, copii. Nelu Ploieșteanu a fost unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică lăutărească din România. 

Nelu Ploieşteanu biografie: unde s-a născut, carieră

Nelu Ploieșteanu, pe numele său real Ion Dumitrache, s-a născut pe 16 decembrie 1950 în satul Ciorani din Prahova. Nelu Ploieșteanu s-a apucat de cântat în satul său natal pe când avea 18 ani. În timp, artistul a învăţat să cânte la pian şi la acordeon.

Citeste si: Primele imagini de la înmormântarea lui Nelu Ploieșteanu! Artistul va fi condus pe ultimul drum: "Tăticuțul meu, cui m-ai lăsat..." EXCLUSIV

Nelu Ploieşteanu
Nelu Ploieşteanu[Sursa foto: Facebook]

Nelu Ploieșteanu a urmat stagiul militar la Brașov, și la Timișoara, iar după ce a terminat armata, în 1970 s-a mutat în București la o rudă. A cântat 6 luni la acordeon la Teatrul de revistă Ion Vasilescu avându-l ca dirijor pe Ion Albeșteanu. Apoi a cântat la restaurantele Caraiman, Bulevard, Doina, Crama Domnească şi Caru' cu Bere.

După 1990, Nelu Ploieşteanu a reușit să lanseze 18 albume.

Nici nu-și mai amintea câte spectacole și turnee a avut. Între 1990 și 1998 la "Șarpele roșu" și la restaurantul "Perla", la cel din urmă continuând să cânte până în 2021. A scos peste 30 de albume cu muzica lăutărească și de petreceri, iar melodiile de pe aceste albume au intrat în patrimoniul național de gen.

Citeste si: Magda Vasiliu, părăsită de iubit, la patru ani de când s-a mutat în Italia: “Este greu, dar ne descurcăm!”- bzi.ro

În activitatea sa artistică, le-a cântat printre alții lui Nicu Ceaușescu, Ion Iliescu și lui Traian Băsescu. În perioada 1990-1998, a fost vedeta restaurantului „Șarpele roșu” din București, unde i-a cunoscut și a avut o strânsă colaborare cu regretații actori Gheorghe Dinică și Ștefan Iordache.

Nelu Ploieşteanu
Nelu Ploieşteanu[Sursa foto: Facebook]

În 1979, Nelu Ploieşteanu pleacă pentru prima oară într-un turneu în afara țării, cu Ansamblul Mugurelul (Franța, Italia, Belgia și Olanda).

Apoi au urmat alte turnee în Italia, Spania și Germania. Pleacă câte 6 luni, după care alte șase luni rămânea în țară. Ultima plecare a fost în 1996 în Germania.

Cele mai cunoscute melodii ale lui Nelu Ploieşteanu sunt: „Dă mamă cu biciu în mine”, „Mărioara viață amară”, „Ionică Ionică”, „Pe vale mă duc, pe deal mă întorc”, „Bucureştiul meu iubit”, „Veni vremea vreşniciei”, „De-ai fi tu salcie la mal”, „Trec țiganii”, „Jelem”, „Țigane ai îmbătrânit” sau „Zărzărică, zarzarea”.

Nelu Ploieşteanu a colaborat și cu Carmen Șerban, iar în anul 2010 au lansat împreună melodia „Viață la Capitală”

Nelu Ploieşteanu biografie: soţie, copii

Nelu Ploieşteanu şi soţia sa, Elena Ploieşteanu au stat separaţi după ce aceasta a aflat că soţul său a avut o relaţie în paralel timp de 13 ani.

În 2018, atunci când fiul lor a murit, Nelu Ploieşteanu şi soţia sa s-au împăcat şi au dat uitării faptul că artistul a avut o amantă.

Nelu Ploieşteanu a avut cinci copii (patru fiice, un fiu) și doi nepoți. Fiul său, Mihai, a decedat în luna aprilie a anului 2018.

Rezultatul autopsiei lui Nelu Ploieșteanu! Trupul neînsuflețit a stat cinci zile la IML: „Nu avem nici dreptul să murim. Mi se pare anormal, strigător la cer”

Nelu Ploieşteanu
Nelu Ploieşteanu[Sursa foto: Facebook]

Nelu Ploieşteanu a murit

Nelu Ploieșteanu a murit la 70 de ani. Decesul a avut loc în dimineața zilei de 2 aprilie 2021, la Spitalul Floreasca, unde era internat în stare gravă ca urmare a complicațiilor provocate de virusul SARS-CoV-2. Acesta va fi înmormântat la Cimitirul Străulești 2, lângă fiul său, Mihai, care a murit în 2018.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ce spune psihologul Gabriel Diaconu despre protocolul de înmormântare din pandemie? "Neam de neamul nostru nu ne-am îngropat morţii goi"

Încă o artistă infectată cu COVID-19! Anunțul făcut de vedetă în mediul online: ”Febra, dureri musculare, dureri in gat, frisoane...”

Înmormântarea lui Nelu Ploieșteanu, anulată! Motivul pentru care familia a refuzat să ridice trupul artistului de la morgă

Horoscop Zilnic Sâmbătă 17 Aprilie 2021: Taurii vor avea parte de câteva discuții mai aprinse, Gemenii au o stare foarte bună în decursul zilei de astăzi

Cum l-a umilit Klaus Iohannis pe Vlad Voiculescu! Fostul ministru al Sănătății a recunoscut totul

Irina Tănase îl DISTRUGE pe Liviu Dragnea! Fostul lider PSD este DISPERAT

China se mută lângă România. Pe cine cumpără cu un miliard de euro

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies