Nelu Tătaru a dat ordin! Ce se va întâmpla în spitale? Sistemul, aproape de colaps

Conform celor spuse de ministrul Sănătăţii, săptămâna viitoare va avea loc o schimbare majoră în spitale. Numărul îngrijorător de noi cazuri duce sistemul într-un punct critic.

Distribuie pe:

Autor: Adriana Mihaela

săptămâna viitoare va avea loc o schimbare majoră în spitale.
Nelu Tătaru a dat ordin! Ce se va întâmpla în spitale?[Sursa foto: Captură YouTube]

Nelu Tătaru a declarat la Timişoara, că de săptămâna viitoare, în baza unei ordonanţe de urgenţă care este în pregătire, cazurile uşoare şi medii de infectări cu coronavirus, precum şi cele asimptomatice, vor putea rămâne acasă sub monitorizarea medicilor de familie, cazurile grave urmând să fie spitalizate.


In articol:

„Avem în pregătire o ordonanţă de urgenţă pentru cazurile medii şi uşoare de boală, asimptomatice, să rămână la domiciliu, sub supravegherea şi monitorizarea medicului de familie, urmând ca mijloacele de transport de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă să-i ia programat pentru investigaţiile suplimentare paraclinice. În momentul în care apare simptomatologia, ei sunt duşi şi internaţi în unităţile spitaliceşti”, a transmis Nelu Tătaru.

Citeste si: Băsescu detonează bomba: „Alianță PSD - USR. Cheia este la PNL” - evz.ro

Citeste si: Virus rar, descoperit în Bolivia. Provoacă febră hemoragică și se transmite de la om la om - bzi.ro

De asemenea, ministrul Sănătăţii a mai precizat că medicii de familie, prin contracte separate, suplimentare, cu Casa de Asigurări de Sănătate pot face monitorizarea prin telemedicină sau pot presta servicii medicale la Direcţia de Sănătate Publică pentru anchete epidemiologice. ( Citește și:Ministrul Sănătății, noi declarații despre cazurile de COVID-19! Pacienții asimptomatici și cei cu o formă ușoară de coronavirus vor rămâne acasă, de săptămâna viitoare

Ce spune Nelu Tătaru despre închiderea Capitalei

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a vobit despre posibilitatea de a se închide Capitala, în contextul pandemiei. „Nu! Nu există acest scenariu!”, a spus Nelu Tătaru, adăugând ulterior: „Sunt acele zone care pot fi carantinate, izolate. Deciziile se iau punctual, în funcție de focarele existente, în funcție de fiecare anchetă care se desfășoară”, a spus ministrul.

Ba mai mult, în contextul închiderii Bucureștiului, preşedintele Klaus Iohannis a spus și că autorităţile trebuie să încerce să menţină şcoala în funcţiune. „Trebuie să evităm ştiri panicarde şi descrierea unor situaţii extreme, care, sigur, teoretic, sunt posibile. Eu cred că autorităţile trebuie să încerce să menţină şcoala în funcţiune atât de mult cât se poate. Sigur, în măsura în care numărul de bolnavi creşte peste o anumită limită, se va trece la învăţământ online, dar nu peste tot şi nu dintr-o dată”, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.   

Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Sfatul zilei 25 noiembrie 2020: fii atent asupra sănătății!

ANAF a declanșat războiul! Demonstrație de forță anunțată chiar de Florin Cîțu

Horoscop miercuri, 25 noiembrie. Acești nativi își vor întâlni marea iubire: Așteaptă de multă vreme la un singur pas distanță

Barron Trump, fiul președintelui SUA, a fost testat pozitiv la coronavirus. Mesajul emoționant al Primei Doamne: „Toți trei am trecut prin asta”

Ea este mama cu cei mai mulți copii din România! Georgiana are 42 de ani și a avut 20 de nașteri până la această vârstă

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies