Nelu Tătaru: Ajungem la 1.000 de cazuri pe zi. Ministrul Sănătății spune cum va ajuta noua lege a carantinei

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus, luni seara, la Digi24 că vom ajunge la 1.000 de cazuri pe zi. El precizează însă, că odată cu intrarea în vigoare a noii legi a izolării și carantinei, situația în România se va îmbunătăți.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Nelu Tătaru: „Ajungem la 1.000 de cazuri pe zi”. Ministrul Sănătății spune cum va ajuta noua lege a carantinei
Nelu Tătaru: „Ajungem la 1.000 de cazuri pe zi”. Ministrul Sănătății spune cum va ajuta noua lege a carantinei


In articol:

Nelu Tătaru a vorbit despre creșterea uriașă a cazurilor de infectare cu coronavirus și despre noua lege a izolării și carantinei care intră în vigoare de marți, 21 iulie.

Ministrul Sănătății spune că situația în țară va deveni mai bună, după ce va intra în vigoare noua lege, pentru că se vor putea lua de la început măsurile de izolare și de internare.

Lucrurile nu vor mai continua în forma asta, pentru că de mâine intră în vigoare legea izolării și carantinei. Suntem pe internare și izolare în condițiile în care vom respecta aceste reguli”, a declarat ministrul.

Citeste si: Bianca Drăgușanu, devastată! A luat sau nu coronavirus? „Mă ustură gâtul...” - evz.ro

Citeste si: Andreea Esca a confirmat faptul că a avut COVID-19, în lacrimi, la televizor: ”Da, am fost bolnavă”

Citeste si: Bilanț COVID, 20 iulie: Sute de cazuri noi de coronavirus au fost raportate luni de autorități. Aproape 300 de pacienți sunt la ATI

Citeste si: Județele care riscă noi restricții, în urma numărului mare de îmbolnăviri cu Covid-19 din ultimele zile. Ce reguli pot fi instituite

„1000 de cazuri noi de Covid-19 pe zi”

Nelu Tătaru atrage atenția că vom ajunge până la 1000 de cazuri noi de infectare pe zi, în această perioadă. Totuși, ministrul este optimist și spune că legea carantinei va limita răspândirea virusului. 

„În următoarele 14 zile vom avea o creștere progresivă. Vom ajunge și la 1.000 de cazuri pe zi. Vom avea această creștere. Dintre aceste 1.000 de cazuri pe zi sunt cele care merg la Terapie intensivă într-un număr de 5%, o mortalitate de 5%, restul sunt cazuri asimptomatice, ușor asimptomatice, medii sau medii spre severe pe care va trebui să le gestionăm. Avem o previziune pe tot ce înseamnă focarele actuale în evoluția lor, identificăm orice caz care apare în aceste focare, sau în focare în constituire, având pârghiile actuale, acele anchete epidemiologice care vor putea lua de la început măsurile de izolare și nu vom mai avea această creștere masivă pe care am avut-o în ultimele 2, 3 săptămâni de când avem acest vid legislativ”, a spus ministrul.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Gabi Tamaș vine la Dinamo doar dacă Negoiță vinde clubul! Discuții avansate cu investitorii spanioli! EXCLUSIV

Bebeluș de nici un an, înger salvator pentru un alt copilaș bolnav. Micuțul, aflat în moarte cerebrală, a dat viață după propria moarte

După o copilărie traumatizată, Ana Maria Barnoshi zâmbește din nou cu ajutorul specialiștilor House Of Beauty Clinic!

VIDEO Bătaie la o terasă din Mamaia. Mai mulți tineri și-au împărțit pumni și picioare în plină zi. Trei dintre ei au ajuns la spital

Politica de tot râsul! Afișe aberante din campania electorală FOTO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies