Nelu Tătaru, anunț care vizează persoanele de peste 65 de ani: " Vor fi duse în anumite spaţii-tampon"

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că autorităţile nu au luat în calcul o eventuală măsură de mutare a vârstnicilor în spaţii amenajate de către autorităţi, pentru a le feri de infectarea cu coronavirus.

Distribuie pe:

Autor: A.N.C

Tătaru a explicat că una dintre variante este ca bolnavii care nu prezintă simptome, sau cei cu simptome uşoare să fie ţinuţi în ”zone tampon”, departe de familii şi de vârstnici, până când testele lor vor arăta că nu mai au virusul.

Ministrul Sănătăţii a afirmat, luni, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, că autorităţile nu au luat în calcul ideea de a muta persoanele vârstnice în spaţii destinate lor, pentru a le feri de infectarea cu SARS-COv-2.

”Nu ne-am gândit”, a spus Nelu Tătaru, întrebat dacă ia în calcul ipoteza mutării celor de peste 65 de ani din familiile lor.

Citeste si: Bianca Drăgușanu, devastată! A luat sau nu coronavirus? „Mă ustură gâtul...” - evz.ro

Citeste si: Inca 9 decese inregistrate in Romania. Numarul total: 460

Citeste si: Imagini șocante! O femeie, găsită moartă pe o bancă după ce s-a testat pentru coronavirus. Care a fost cauza decesului

Citeste si: Sefii Politiei si Jandarmeriei, declaratii oficiale despre conflictele de strada care au avut loc de Paste

În schimb, ministrul Sănătăţii a precizat că este luată în calcul crearea unor ”zone tampon” în care ar urma să fie ţinuţi bolnavii asimptomatici şi cei cu simptome uşoare, în condiţiile în care spitalele nu ar mai avea locuri, iar cazarea acestora în mijlocul familiei ar duce la riscul infectării rudelor.

”Am văzut site-uri dând oarecum, spunând că ar fi fost varianta mea, că persoane de peste 65 de ani, că au fost afectate COVID sau nu, vor fi duse în spaţii. Nu. Ne gândim, în schimb, ca în următoarea perioadă, în funcţie de saturarea spitalelor suport, ca cei asimptomatici sau cu simptome uşoare să poată trece în nişte zone-tampon, tocmai în contextul ca să nu afecteze sau să nu infecteze persoanele aflate la domiciliu sau persoane peste 65 de ani. Şi atunci, până la un teste negativ pot şi duse în anumite spaţii-tampon”, a mai spus Nelu Tătaru.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Plaja Modern din Constanta: Persoanele iesite la alergat pe nisip, somate de politisti VIDEO

Inca 9 decese inregistrate in Romania. Numarul total: 460

Omorât de coronavirus în spatele gratiilor. Mai avea puțin până la eliberare

28 de români stabiliți în Italia s-au închis într-o biserică în ziua de Paște. Au fost prinși de polițiști

Nicolae și-a ucis în bătaie iubita! Florentina s-a stins din viață, iar ucigașul a ajuns la un spital de psihiatrie

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies