Nelu Tătaru, anunțul care îi va speria pe români: „S-a făcut o greșeală enormă. Poate provoca un dezastru”

Nelu Tătaru a făcut un anunț îngrijorător referitor la numărul infectărilor cu COVID-19. Ce a spus ministrul, după ce decizia CCR a fost publicată în Monitorul Oficial.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Nelu Tătaru, anunțul care îi va speria pe români: „Numărul infectărilor poată sări în aer. S-a făcut o greșeală enormă”


In articol:

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, este extrem de îngrijorat de situația coronavirusului din România, mai ales după ce a fost publicată în Monitorul Oficial decizia CCR. Potrivit acestuia, s-a făcut o greșeală enormă, în urma căreia numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus ar putea să sară în aer.

Nelu Tătaru, anunțul care îi va speria pe români: „S-a făcut o greșeală enormă. Poate provoca un dezastru”

Totodată, ministrul spune că decizia CCR cu privire la neconstituționalitatea carantinei și a izolării la domiciliu poate provoca un adevărat dezastru, mai ales că acum persoanele cu COVID-19 pot părăsi spitalele cu declarație pe proprie răspundere. 

„Există acest risc ca numărul cazurilor să crească. Noi gestionăm o creştere a numărului de cazuri pe trei perioade de relaxare, pe weekenduri prelungite, pe sărbători, incepând cu sărbătorile pascale, cu Rusaliile, cu sărbătorile de 1 Mai şi mergând pe o eventuală a patra perioadă de măsuri de relaxare, dar în acest context trebuie să evaluăm foarte bine cresterea numărului de cazuri, iar din punct de vedere legislativ, în aceste două zile noi am pregătit un proiect de lege tocmai pentru a pune în conformitate un act legislativ cu recomandările Curţii Constituţionale, având în vedere acest lucru, în zilele următoare, poate chiar mâine, să avem o şedinţă de guvern în care să adoptăm acest proiect de lege şi să îl trimitem către Parlament.

Citeste si: Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, mesaj dur pentru cei care nu cred în coronavirus: „I-aş ruga să treacă prin spitale sau pe la UPU şi atunci vor vedea”

Citeste si: Nelu Tătaru, impresionat de o femeie în lacrimi, care nu se poate trata la spital. Reacția ministrului sfidează distanțarea socială

Citeste si: Anunțul îngrijorător făcut de Nelu Tătaru! Revenim la starea de urgență? „Decizia este...”

În ultima săptămână, noi am efectuat transferuri din anumite spitale, secţiile de terapie intensivă care erau pline, către alte spitale care puteau primi aceşti pacienţi. Dacă ne uităm la numărul de decese, noi trebuie să ştim că aceste decese sunt alte pacienţilor cu afecţiune gravă, în general intubat, şi deci putem şti că cei din terapie intensivbă sunt cei care au şi rata mare de decese”, a declarat Nelu Tătaru.

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate