Bolnavă de cancer, refuzată de spital
Bolnavă de cancer, refuzată de spital

Stiri

Nepăsare sau incompetență? O bolnavă de cancer în stare gravă, refuzată de un spital din Târgu-Jiu dintr-un motiv inimaginabil!

Femeia a fost luată de acasă cu ambulanța și dusă la unitatea medicală. Aceasta scuipa sânge când a ajuns la spital!

Scene de cosmar într-un spital din Târgu-Jiu. Cadrele medicale au refuzat să interneze o femeie bolnavă de cancer, într-o stare extrem de gravă, pe motiv că nu trecuseră cele 72 de ore de la ieșirea din spital, așa cum prevede protocolul.

Bolnavă de cancer, refuzată de spital. Femeia era în stare gravă 

Pacienta, bolnavă de cancer, s-a simțit extrem de rău și a sunat la 112 și a solicitat de urgență o ambulanță care să o transporte la cel mai apropiat spital.

Echipajul a dus-o la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu, iar de aici a început coșmarul pentru femeie.

Aceasta fost refuzată la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului pe motiv că nu u trecut 72 de ore de la externare, iar potrivit protocolului, aceasta nu putea fi internată din nou în acest interval de timp. 

Bolnavă de cancer, refuzată de spital
Bolnavă de cancer, refuzată de spital [Sursa foto: Pexels]

Se pare că personalul de pe ambulanță nu a informat familia asupra acestui aspect, însă au preluat totuși bolnava.

Rudele femeii au găsit-o în curtea unității medicale, degerată de frig.

Aceștia l-au tras la răspundere pe medicul de gardă, care se pare că nici măcar nu a consultat-o pe bolnavă și nici măcar nu a întrebat-o de ce a revenit la spital, pentru că în momentul în care familia pacientei i-a spus că aceasta scuipa sânge, medicul a amuțit. 

Citeste si: Connect-R îi roagă pe internauți să dea o mână de ajutor: „Credeam că povestea s-a sfârșit, dar lucrurile au scăpat de sub control”

În aceste momente, conducerea Spitalului județean Târgu-Jiu a demarat o anchetă internă pentru a stabili cu exactitate cine se face vinovat de acest eveniment. 

Drama bolnavilor de cancer pe timpul pandemiei de coronavirus 

Pandemia de coronavirus nu a înghețat doar afacerile, ci și buna funcționare a spitalelor. În timp ce multe dintre ele s-au transformat în spitale suport pentru bolnavii de COVID, au uitat și de pacienții care sufereau de cancer, iar acum aceștia au acces la serviciile medicale publice tot mai greu.

Astfel, tartamentul, intervențiile chirurgicale salvatoare, dar și diagnosticul întârzie și asta ar putea fi letal în cazul unora dintre ei. 

De exemplu, Intitutul Oncologic din București dispune de 600 de paturi, însă numărul lor a fost redus la 250 de paturi ca urmare a crizei epidemiologice. În fiecare an, aici veneau circa 25 de mii de bolnavi de cancer pentru tratament, investigații sau operații.