Vedete

Nepoata Stelei Popescu si-a omagiat celebra bunica printr-un film documentar! „Popeasca” a fost lansat in graba, dupa decesul subit al actritei!

Stanca Radu, fiica actorului Radu Gheorghe, a regizat un film biografic dedicat Stelei Popescu.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: Matei Vaihan


Nepoata Stelei Popescu si-a omagiat celebra bunica printr-un film documentar! „Popeasca” a fost lansat in graba, dupa decesul subit al actritei!
icon photo

Stanca Radu, fiica lui Radu Gheorghe si a Doinei Maximilian, fata infiata de Stela Popescu, este regizor, iar in ultimii doi ani a fost implicata intr-un proiect special, realizarea unui film documentar, intitulat „Popeasca”, despre celebra sa bunica. (vezi cati bani a pierdut Alexandru Arsinel dupa moartea Stelei Popescu)

Filmul trebuia lansat in decembrie 2017, dar decesul Stelei Popescu, din 23 noiembrie 2017, a facut ca filmul sa apara, in acea perioada, la TVR. „Ideea a fost mai degrabă o dorinţă mai veche de a o surprinde pe Stela aşa cum e ea în viaţa de zi cu zi, ceea ce mulţi au încercat sa speculeze în interviuri sau emisiuni, oferind o tentă dramatică povestii vieţii ei. Însă în viziunea mea Stela este cea mai sinceră şi senină persoană atât pe scenă cât şi în viaţa personală şi ăsta e un lucru ce merită dat mai departe. Pe de altă parte, în 2015 a împlinit 80 de ani şi deşi este arhiprezentă pe ecrane sau la teatru şi asta de mai mult de 50 de ani, nu există niciun material cuprinzător despre ea”, a povestit Stanca Radu pentru docuart.ro.

„Filmările au început în 2015 şi am sperat să-l finalizăm odata cu ziua Stelei, în decembrie, aşa că interviurile şi filmările noi cu ea au avut loc pe o perioadă destul de scurtă. Stela e bunica mea şi cred că interviurile le-am făcut în calitate de nepoată, nu de regizor. Cred că ar fi acceptat să apară şi dacă nu aş fi fost eu regizor. Probabil ar fi refuzat doar dacă ar fi avut motive temeinice să o facă. Însă în mod ciudat, nu a mai întrebat-o nimeni”, a dezvaluit nepoata Stelei Popescu.

„Inainte de toate „Popeasca” pune viaţa unui om pe o farfurie, cu bune şi cu rele. Publicul de film documentar apreciază sâmburele de adevăr care se naşte din aşa ceva. Numele Stelei e asociat cu divertismentul, deci probabil că în direcţa asta există aşteptări. Sunt redate destule momente de arhivă, mai mult sau mai puţin cunoscute. Filmul însă este un compendiu de materiale concepute de-a lungul a 50 de ani, din arhiva TVR şi din cea personală precum şi scurte momente de viaţă din prezent”, a mai spus Stanca Radu.

„Stela povesteşte momentele importante din viaţa ei cu sprijinul vizual al unor materiale foarte diverse. Cred că din film lipseşte preocuparea Stelei pentru oamenii din jur. Am fost foarte concentraţi să vorbim despre ea şi am omis faptul că în afara scenei ea se dedică celor din jur, aşa cum a făcut-o şi pentru noi în timpul filmărilor. Faptul că filmul nu conţine momente în care Stela plânge sau secrete din viaţa privată este pentru că ele nu există. A plâns şi în direct atunci când a simţit nevoia, iar secretele probabil că ar trebui inventate”, a incheiat nepoata Stelei Popescu.

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Andreea Mantea, “razboi total” cu Mihai Mitoseru la “Se striga darul”: “Fii atent ca daca vorbesti mult, ti se face rau!” Astazi, de la ora 20:00, la Kanal Dicon photo

Vedete

Andreea Mantea, “razboi total” cu Mihai Mitoseru la “Se striga darul”: “Fii atent ca daca vorbesti mult, ti se face rau!” Astazi, de la ora 20:00, la Kanal D

O editie speciala incepe astazi, la “Se striga darul”, de la ora 20:00. Andreea Mantea revine in forta la carma emisiunii “Se striga darul” alaturi de partenerul ei, Mihai Mitoseru asa ca aceasta editie se anunta a fi una spectaculoasa.

Titlu secțiune