Nevasta lui Patriciu ar putea avea toata averea familiei! Vrea sa demonstreze in instanta ca magnatul nu mai are discernamant! Vezi cum poate face asta!

Batalia pe averea familiei Patriciu poate fi transata in favoarea sotiei miliardarului, conform ultimei strategii a acesteia.

Distribuie pe:

fara descriere

In februarie 2012, cand Dana Rodica Patriciu a hotarat sa divorteze de magnat, acesta ar fi avut o avere estimata de Forbes la doua miliarde euro. Mediafax relata, in octombrie, ca Patriciu si-a gajat tablouri din colectia personala catre firme inregistrate in Elvetia sau Cipru, precum si catre persoana cu care se presupune ca are o relatie extraconjugala. In 6 decembrie 2012, Dana Patriciu cere instantei ”partajul bunurilor comune/lichidarea regimului matrimonial separaţia de bunuri” . Procesul este dificil intrucat, bunurile mobile si imobile ale magnatului se afla in cel putin noua tari. Dana Patriciu pastreaza, insa, sanse de a recupera averea familiei. Mai mult, noul Cod Civil o ajuta la proces, anunta jurnalistii de la DeCe News.

Patriciu a suferit recent o operatie de transplant de ficat. Ciroza este o afectiune grava, cu impact asupra mai multor organe, inclusiv a creierului. Encefalopatia hepatica duce la lezarea creierului prin cresterea toxinelor din sange, pe care ficatul nu le mai poate elimina. Afectarea gandirii este potential reversibila, dar pana la vindecarea sau inlocuirea ficatului crizele se tot repeta, sau se instaleaza o suferinta cerebrala cronica. Avocatul Laurentiu Gorun, de la casa de avocatura Drakoupoulos, a declarat pentru DeCe News ca a avut cazuri asemanatoare, in instanţe din tara sau din strainatate.

fara descriereDana si Dinu Patriciu, in urma cu cativa ani, cand participau impreuna la evenimente mondene

"Conform articolului 1204 din noul Cod Civil, un act juridic este valabil daca este incheiat prin obtinerea consimtamantului liber exprimat, in cunostinta de cauza", a spus Gorun.

Exista o singura conditie pentru a putea face retroactiv punerea sub interdictie: sa fie demonstrat, prin rapoarte medicale, ca exista aceasta suferinta si in urma cu un an sau doi si era indeobste cunoscuta. Exista si in Romania decizii in acest sens, fiind anulate de instanta contracte de vanzare-cumparare, fiindca s-a demonstrat in baza unui raport de expertiza medico-legala ca persoana care suferea de ciroza nu avea discernamant.

”Recent, a fost dată o decizie a Curţii de Apel Galaţi, cu nr. 359, în acest sens. Solicitand parerile a doi medici, un neurolog si un chirurg specializat in afectiuni hepatice, amandoi mi-au confirmat ca discernamantul este afectat serios de ciroza, ca o ciroza in care se ajunge la necesitatea transplantului creeaza serioase probleme psihice”, a mai spus Gorun.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate