Nici ”Petrică”, nici ”Mâțu” și nici ”Stoian! Care e, de fapt, numele trecut pe certificatul de deces al artistului? Surpriză uriașă! EXCLUSIV

Deși a fost unul din cei mai importanți cântreți de muzică populară ai generației lui, Petrică Mîțu Stoian a păstrat doar pentru el câteva secrete, care nu au ajuns niciodată la public.

Autor: Radu Constantin

In articol:

Unul dintre secretele pe care Petrică Mîțu Stoian a ales să nu le împărtășească niciodată cu publicul său a fost cel legat de numele lui real. Inclusiv după moartea lui, a existat o controversă legată de modul în care se scrie numele de familie al artistului: ”Mîțu” sau ”Mâțu”? WOWbiz.ro

a aflat cum este numele de pe certificatul de deces al interpretului, iar surpriza a fost una destul de mare.

Pe Petrică nu l-a chemat niciodată Stoian

Cu câțiva ani în urmă, artistul se plângea că autoritățile îl obligă să-și schimbe numele, astfel încât acesta să fie ” Mâțu”, nu ”Mîțu”, cum era tercut în acte (din cauza unei directive emise de Academia Română în legătură cu folosirea literei ”â” în loc de ”î”) Asta însemna, spunea el, că va fi nevoit să-și schimbe toate actele, iar asta presupunea foarte multă alergătură. Până la urmă, nu a mai făcut acest lucru, iar Petrică a rămas cu numele vechi.

Petrică Mîțu Stoian

Petrică Mîțu Stoian și-a trecut numele de scenă pe cruce

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Dar, totuși, care era numele lui? Ei bine, în documente oficiale, artistul apărea cu numele de ”Petre Mîțu”. Petrică a fost ales ca un nume de scenă, folosit pentru

a se putea apropia mai mult de public, Petre fiind considerat ”prea rece”. Numele de ”Stoian” pare însă venit ”de nicăieri”, pentru că pe nici o rudă a lui nu o cheamă așa. Conform unor apropiați ai artistului, se pare că Stoian era numele de fată al mamei sale. El a fost ales ca nume de scenă pentru a ”înfrumuseța” cumva celălalt nume, cel de Mîțu.

Citeste si: Ministerul Sănătății, concluzii în urma morții lui Petrică Mîțu Stoian: ”Oxigenoterapia hiperbară nu se află în protocolul de tratament COVID-19”

Ce nume poartă fosta soție a lui Mîțu Stoian?

Acesta este și motivul pentru care, fosta soție a lui Petrică Mîțu Stoian a rămas doar cu numele de Mîțu, nu și cu cel de Stoian.

Femeia i-a solicitat cântărețului să-i păstreze numele, după divorț, iar acesta a fost de acord. Acum, aceasta se numește Carmen Mihaela Mîțu.

Citeste si: Niculina Stoican îl amenință cu tribunalul pe Doru Gușman, impresarul lui Pertică Mîțu Stoian: „S-au adus injurii instituției pe care o conduc, mie ca om”

Interesant este că Petrică Mîțu Stoian a preferat să-și pună pe cruce numele de scenă și nu cel din buletin. Artistul își pregătise deja monumentul funerar încă din timpul vieții. De asemenea, pe crucea de lemn care i-a stat la căpătâi, în timpul privechiului, apare tot numele de scenă. Petrică Mîțu Stoian a murit sâmbătă, 6 noiembrie, iar procurorii anchetează în acest moment dacă nu cumva a fost vorba de o culpă medicală. Cântărețul a ajuns la spital cu o supradoză de anticoagulante și cu o barotraumă.  

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Răsturnare de situație în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian. A fost tratat de un medic psihiatru în camera hiperbară

Cât costă terapia hiperbară la clinica unde mersese Petrică Mîțu Stoian. Răspunsul clincii pentru cei care contestă prețurile: "Pe litoral la all-inclusiv plătiți mai...

FOTO Cum a fost surprinsă Niculina Stoican la înmormântarea lui Petrică Mîțu Stoian, după scandalul uriaș care a apărut după moartea artistului

Atenție! Destinul tău în funcție de anul nașterii

Anunţul care zguduie milioane de români! Vor fi interzise în România! Reacţie fulger de la Guvern

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Halucinant! Amendă de până la 7200 de euro sau închisoare pentru cei care refuză vaccinarea

EXCLUSIV | Kamara rupe tăcerea după apariția imaginilor cu amanta lui Reghecampf: ”Am avut noroc cu ea. A făcut să vorbească țara de noi”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies